Які продукти здорожчали у липні на Франківщині



За даними Державної служби статистики України, інфляція на споживчому ринку в липні 2022р. порівняно з червнем 2022р. в області становила 1,4%, з початку року – 18,3%, в Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях) – 0,7% та 18,2% відповідно. 

На споживчому ринку області в липні порівняно з попереднім місяцем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,5%. Найбільше (на 8,5% та 7,6%) подорожчали продукти переробки зернових та яйця. На 4,1–1,4% зросли ціни на свинину, рис, рибу та продукти з риби, сало, масло, кисломолочну продукцію, маргарин, макаронні вироби, соняшникову олію, безалкогольні напої, овочі. Водночас на 5,5%–0,4% подешевшали фрукти, яловичина, сметана, молоко.

Алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 1,4%, у т.ч. тютюнові вироби – на 2,6%, алкогольні напої – на 0,2%. 

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 0,7% відбулося в першу чергу за рахунок здорожчання фармацевтичної продукції на 0,9%.

Ціни на транспорт зросли на 2,5% в основному через подорожчання автомобілів на 8,9%. Водночас на 0,6% подешевшали паливо та мастила.

Зростання цін у сфері зв’язку на 2,1% пов’язано з подорожчанням мобільного зв’язку на 4,1%, поштових послуг – на 2,5%.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW