Державні службовці навчилися працювати з відкритими даними, використовуючи програмування



1 серпня відновив роботу Єдиний державний вебпортал відкритих даних https://data.gov.ua, розпорядники інформації вже починають публікувати та оновлювати свої набори даних.

Але на цьому політика відкритих даних не закінчується, адже одним із пріоритетів розвитку відкритих даних в Україні є підвищення компетенції у цій сфері серед держслужбовців, зокрема для підвищення якості даних, що оприлюднюються. Цього тижня представники 11 органів влади пройшли навчання «Відкриті дані про відходи в Україні. Якість відкритих даних і мова R».

Під час навчання обговорили якість публікації відкритих даних в Україні, типові проблеми при підготовці даних та можливості мови програмування R у розв'язанні цих проблем.

Учасники навчилися:

  • ​​готувати дані до оприлюднення;
  • трансформувати дані;
  • здійснювати імпорт/експорт даних у середовище R studio;
  • використовувати мову програмування R тощо.

Продовжується розвиток відкритих даних. Плануємо проводити й інші навчальні програми з відкритих даних для різних цільових аудиторій. Стежте за новинами на офіційних ресурсах Мінцифри.

Тренінг реалізовано в межах проєкту «Відкриті дані про відходи в Україні» спільно з Мінцифрою, за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах Eastern Partnership Civil Society Facility.

Джерело: Міністерство цифрової трансформації України

Державні службовці навчилися працювати з відкритими даними, використовуючи програмування, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW