П'ять найпоширеніших міфів про ремінь безпеки в автомобілі



В Україні ремені безпеки вважаються засадами безпеки водіїв та пасажирів. Громадян, які нехтують встановленими правилами щодо їх обов'язкового використання під час руху, інспектори виносять постанови за ч. 5 ст. 121 (Невикористання пасивних засобів безпеки в транспортному засобі) КУпАП. До того ж в суспільстві склалося багато міфів про їх застосування.

Про це повідомляє редакція з посиланням на mmr.net.

ТОП-5 міфів про ремені безпеки:

1. На задньому сидінні можна не пристібатися

Потрібно пам’ятати, що непристебнута людина під час аварії б’ється об все навколо, у тому числі об інших пасажирів та водія.

2. Ремінь не дасть вибратися з палаючого або тонучого авто

Головна небезпека при падінні у воду – це удар. Крім того, саме удар зазвичай передує пожежі. При сильному ударі непристебнута людина отримує травми, через які не може вибратися з автомобіля, що горить або тоне.

3. При аварії непристебнуту людину викидає з авто (і це добре)

Кузов автомобіля зі спеціальними зонами деформації розроблений так, щоб пом’якшити удар та максимально захистити людей у ​​салоні. Людина, яка вилетіла з машини, нічим не захищена від удару об інший транспорт чи дорогу.

4. Ремені безпеки незручні

Дискомфорт від ременя незрівнянний з незручностями, які можуть заподіяти травми, отримані при ДТП.

5. Ремені безпеки не потрібні у місті

Більшість ДТП трапляються на швидкості до 50 км/год. Цікаво, що навіть при такій невисокій швидкості сила удару автомобіля об перешкоду еквівалентна падінню з четвертого поверху.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW