У Львові відкриють виставку до 70-річчя Митрополита Львівського УГКЦ Ігоря Возьняка



Відвідати виставку у день відкриття можна буде безкоштовно. 

14 серпня о 12:00 у Львові в Музеї Митрополита Андрея Шептицького, що на вулиці Кривоноса, 1, відбудеться відкриття виставки, яка приурочена до 70-річчя Митрополита Львівського УГКЦ Ігоря Возьняка. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Музей Митрополита Андрея Шептицького зібрав десятки цікавих артефактів, які свідчать про духовну велич, а разом із тим скромність та заслуги Митрополита Ігоря, його велику працю на благо УГКЦ в часи підпілля та відродження церкви. Будуть представлені особисті речі, документи, світлини та інші артефакти з життя Митрополита та Архієпископа Львівського УГКЦ Ігоря (Возьняка), співзасновника Музею Шептицького.

"Маємо численні письмові свідчення і спогади про велелюдні святкування ювілеїв та іменин Митрополита Андрея Шептицького, письменника Івана Франка та інших світочів українського народу. Наша нація у всі часи мала гідних синів і дочок, які заслуговують на пошанування прижиттєво і чиї уродини можемо святкувати всі разом. Заслужена вдячність і прижиттєва шана власним духовним і світським лідерам є ознакою зрілого великого народу", - зазначив директор музею Митрополита Андрея Шептицького отець Севастьян Дмитрух.

Виставку можна буде оглянути з 14 серпня по 14 жовтня. Вхід у день відкриття - вільний.

Нагадаємо, також під час відкриття виставки можна буде оглянути нововіднайдену надбрамну ікону святого Вінсента (18 століття), яку наразі реставрують, та поспілкуватися з художницею-реставраторкою, менеджеркою експозиції Музею Іриною Гірною.

Читайте також: У Львові збирають російські та радянські книги на макулатуру: гроші підуть на ЗСУ

Фото на головній: пресслужби Львівської ОВА



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW