Виновний у смерті вчителя отримав вирок суду



Прокурори в апеляції відстояли покарання для винуватця моторошної ДТП під Волочиськом, в якій загинув вчитель

За результатами розгляду апеляційної скарги сторони захисту Хмельницьким апеляційним судом залишено без змін вирок суду першої інстанції, яким до 6 років позбавлення волі засуджено п’яного водія за порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть людини (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України).

Дорожньо-транспортна пригода сталась поблизу м. Волочиськ у травні 2020 року. 31-річний п’яний водій «Fiat Scudo» виїхав на «зустрічку», де зіткнувся із автомобілем «ВАЗ». Автівки зіткнулися «лоб в лоб». За кермом «ВАЗ» був 53-річний вчитель. Від отриманих травм він помер на місці. Жінка, яка була в салоні поруч, потрапила до реанімації. Внаслідок отриманих травм вона більше року не могла ходити.

У серпні 2021 року винуватця ДТП засуджено до 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Також він сплатить потерпілим майже 1 млн грн моральної шкоди. Засуджений не погодився з призначеним покаранням та оскаржив вирок суду в апеляції.

Однак апеляційною інстанцією відхилено усі доводи сторони захисту та залишено вирок суду першої інстанції без змін.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW