168 день війни в Україні



В Україні триває вже 168 день повномасштабної війни. Наші захисники та захисниці продовжують стримувати ворога на всіх фронтах.

В ОК "Південь" поділились черговими досягненнями наших військових у регіоні. За минулу добу ЗСУ вдалось влучити у 2 опорні пункти росіян. Вони розташовані за понад 40 кілометрів від Херсона. Також вдалось знищити:

  • 35 окупантів;
  • 6 одиниць броньованої й автомобільної техніки, серед яких були 1 танк Т-72 та 1
  • командно-штабна машина.

Поблизу білоруського кордону прикордонники виявили зброю окупантів. Спочатку її перевірять, а після цього передадуть ЗСУ. Зауважимо, що знахідка була на Чернігівщині, а містила вона:

  • понад 1600 набоями калібру 5,45 міліметра;
  • цинк з більш ніж чотирма сотнями набоїв калібру 7,62 міліметра;
  • одну реактивну протитанкову гранату 22 та одну РПГ-26;
  • корпус гранати Ф-1 без запалу;
  • три корпуси гранат РГД-5 без запалу;
  • чотири запали уніфікованого запалу ручної гранати модернізовані;
  • один підствольний гранатомет ГП-25;
  • дві протитанкові міни з підривниками.

У Генштабі ЗСУ опублікували ранкове зведення від 10 серпня. У ньому зазначили, що ворог намагається відновити наступ на напрямку Донецьк – Піски. Зараз там точаться бої. Також окупанти прагнуть просуватись на напрямках Мінеральне – Авдіївка, а також Спартак – Авдіївка.

Трагічною була ніч для мешканців Дніпропетровської області. Ворог випустив по ній відразу 80 снарядів з РСЗВ "Град". Внаслідок цього загинуло 11 людей, а ще 13 зазнали поранень. Окупанти підступно били по Нікопольському району тоді, коли його мешканці мирно спали у своїх оселях.

Інформація щодо нічних обстрілів Запоріжжя. Стало відомо, що ворог влучив у центр Кушугумської громади. Внаслідок цього повністю знищені три будинки, а ще майже 30 зазнали руйнувань. На жаль, загинула одна жінка.

Нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк розповів, що на новому засіданні Ради воєнний стан швидше за все продовжать. Також слід очікувати указ про мобілізацію, адже він має безпосередній зв'язок із запровадженням або продовженням воєнного стану.

У Генштабі ЗСУ поділились інформацією щодо актуальних втрат ворога. Так, станом на 10 серпня вдалось ліквідувати 42 800 російських військових. Упродовж минулої доби лави "двохсотих" поповнили 160 окупантів. Але найціннішим є те, що у ворога стало ще на 9 літаків менше.

У Повітряних силах підтвердили, що внаслідок "бавовни" неподалік Саків ворог втратив 9 літаків.

Українські військові завдали удари по мосту через Дніпро біля каховської ГЕС. У ЗСУ кажуть: удар – акуратний, проте суттєвий. Зараз міст – непридатний для використання.

В ОК "Південь" закликали жителів Херсонської та Запорізької області евакуюватись, адже в цих регіонах очікуються потужні бої. Надалі ворог теж скаженітиме і максимально завдаватиме удари.

До Києва привезли 16 тіл полеглих воїнів, які обороняли Маріуполь. Тепер експертам доведеться провести аналізи ДНК – для ідентифікації.

Німеччина передала Україні ще 4 Gepard. Раніше ЗСУ вже отримали у попередніх пакетах військової підтримки 8 таких зенітних танків. Також Берлін передав українським військовим боєприпаси, броньовані евакуаційні автомобілі, пристрої для боротьби з дронами та інше.

Вороги обстріляли Бахмут з "Ураганів". Під час удару загинули 7 людей, ще багато місцевих жителів дістали поранення. Снаряди потрапили у приватні будинки, багатоповерхівки та магазини.

В Офісі Президента назвали терміни, до яких потрібно завершити активну фазу війни. ЗСУ мають впоратись до зими, адже в цей час існуватимуть великі ризики для української теплоенергетики. росіяни постійно атакують об'єкти інфраструктури.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW