Загальна мобілізація: у ДСНС розповіли про можливість виїзду чоловіків за кордон



У ДПСУ відповіли на запитання, у яких випадках дозволено виїзд чоловіків за кордон.

Державна прикордонна служба України відповіла на запитання щодо перетину чоловіками кордону під час війни. Питання-відповіді щодо перетинання держкордону під час правового режиму воєнного стану опублікували на сайті відомства, інформують Економічні Новини з посиланням на Gazeta.ua.

Виїзд чоловіка, який знятий з військового обліку, відбув покарання і звільнився з місць позбавлення волі – не дозволено.

Щодо виїзду чоловіка, якщо знятий (виключений) з військового обліку:
якщо оформлена інвалідність – виїзд дозволено;
якщо особазнята з військового обліку на підставі рішення ВЛК про непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку – виїзд дозволено;
особа, яка обмежено придатна у військовий час, не має права перетинати кордон.

Виїзд чоловіка, який тимчасово непридатний до військової служби, дозволяється за умови наявності підтверджуючих документів: визнані особами з інвалідністю в установленому порядку; військово-лікарська комісія визнала чоловіка тимчасово непридатним до військової служби за станом здоров’я (до шести місяців).

Щодо чоловіків, якщо вони мають трьох або більше дітей (зокрема від різних шлюбів), то в цьому разі визначальним фактором є не саме батьківство, а утримання. Щоб перетнути кордон, чоловік повинен надати документи, які підтверджують, що він утримує трьох або більше дітей віком до 18 років, а саме (надається один документ з переліку):
свідоцтва про народження всіх дітей;
свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей та свідоцтва народження дітей;
рішення суду про розірвання шлюбу і визначення місця проживання дітей з батьком;
рішення суду про розірвання шлюбу і рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком;
посвідчення батька багатодітної сім’ї.

Якщо батько не проживає зі своєю дружиною і дітьми однією сім’єю, він повинен також надати документ, який підтверджує, що він утримує дітей (рішення суду про призначення аліментів на утримання дитини (дітей) і довідку з виконавчої служби про відсутність заборгованості зі сплати аліментів, розміру сплати таких аліментів тощо.

Виїзд чоловіка, який є батьком трьох і більше дітей, без них за кордон дозволений, якщо особа надасть документи, які засвідчують народження трьох або більше дітей (можуть бути нотаріально завірені копії).

Всі громадяни України, які самостійно виховують дитину/дітей віком до 18 років мають право перетинати кордон. Однак потрібно надати один з таких документів:
свідоцтво про народження дитини/дітей;
свідоцтво про смерть матері дитини (рішення суду про позбавлення матері батьківських прав, рішення суду про відібрання дитини у матері без позбавлення її батьківських прав, рішення суду про визнання матері безвісти відсутньою, рішення суду про оголошення матері померлою).

Особи з інвалідністю будь-якої групи можуть перетинати кордон за наявності одного з таких документів:
довідка до акта огляду медико-соціальною експертною комісією;
посвідчення, яке підтверджує відповідний статус;
пенсійне посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги.

Читать полностью на https://enovosty.com/uk/news-ukr/news_society-ukr/full/908-zagalna-mobilizaciya-u-dsns-rozpovili-pro-mozhlivist-viizdu-cholovikiv-za-kordon



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW