Україна вже отримала перші три «Гепарди» від Німеччини: у чому їх особливість



В Україну прибули перші три німецькі зенітні самохідні артилерійські установки «Гепард». Вони здатні вражати цілі на відстані від 100 м до 4 км.

Про це у Facebook повідомляє оперативне командування «Південь».

«Гепарди» почали розробляти в 60-х роках. Зенітна установка тривалий час була надважливим елементом протиповітряної оборони армій Німеччини, Нідерландів та Бельгії. Але в 2000-х від неї відмовились. Зараз її використовують в інших країнах світу.

Характеристика та особливості «Гепардів»:

  • Вражають цілі на відстані від 100 метрів до 4 км.
  • Екіпаж до 3 людей: водій, командир і навідник.
  • Комплекси прикриватимуть важливі об’єкти інфраструктури від атак гвинтокрилів та літаків на малих і надмалих висотах.
  • Установка базується на шасі танка Leopard 1.
  • На башті, що здатна робити повний оберт, встановлені дві 35 мм гармати Oerlikon KDA та два радари, що визначають ціль на відстані до 15 км.

«У модифікації ЗСУ 1 А2 встановлено цифровий комп'ютер, що може приймати дані із інших РЛС, – по суті, бачити ціль поза своєю зоною. Основний боєкомплект – 320 снарядів для ураження повітряних цілей», – додає командування.

Магазин також містить 20 снарядів для наземних цілей. Темп вогню кожної гармати – 550 пострілів на хвилину, тобто разом – 1100 пострілів по цілі.

«Гепард здатен працювати в умовах інтенсивної радіоелектронної протидії супротивника», – зазначають у командуванні.

Раніше повідомлялося, що загалом Україні мають передати 30 одиниць Gepard. Відомо щонайменше про 100 військовослужбовців української армії, які навчалися в Німеччині керувати цими самохідними зенітними установками.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW