Колишньому українському телеведучому повідомлено про підозру у державній зраді



За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України - російському журналісту за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Слідством встановлено, що підозрюваний до 2014 року працював ведучим на українських телерадіоканалах. Потім переїхав до москви та розпочав роботу на державному телеканалі країни-агресора як журналіст. Він висвітлює події в Україні у вигідному кремлі ракурсі, завдаючи шкоду інформаційній безпеці нашої держави. Формує хибне ставлення громадян рф до частини українського населення та розпалює сепаратистські настрої серед населення окремих регіонів України. У своїх виступах у ЗМІ та публікаціях в месенджерах він підтримує керівництво рф та початок воєнних дій в Україні. Його виступи переважно підготовлені на замовлення посадових осіб державних органів й установ російської федерації та російських медійних центрів.

На власних сторінках у соціальних мережах зрадник дискредитує чинну владу України, її представників і рішення та формує негативний імідж нашої держави на міжнародній арені. 

Сьогодні підозрюваного в інформаційному просторі рф представляють політологом, деканом факультету медіакомунікацій, президентом Асоціації «Майбутнє країни» та лідером руху «російських українців». А віднедавна ще й військовим експертом.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW