Пальне на АЗС Києва: спеціалісти попередили щодо якості та зловживань з ціною



У Києві спеціалісти продовжують перевірку автозаправних станцій столиці. Наразі вже оглянуто 170 АЗС по місту. При перевірці столичних АЗС Держпродспоживслужба виявила порушення ціноутворення на пальне у 55% станцій.

Про це повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві Олег Рубан.

Ще більше важливих та актуальних новин на нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua". Долучайтесь та читайте!

Наразі перевірено близько 170 АЗС по Києву. З них майже 55% було виявлено порушення норм ціноутворення на пальне. Але з позитивного можу сказати, що ситуація з наповнення ринку пальним стабільна і відповідає споживчому рівню, - зазначив Олег Рубан.

За його словами, скарг громадян у Держпродспоживслужбу на неналежну якість пального поменшало. Якщо три місяці назад в Києві щодня реєструвалося від 5 до 10 звернень, а зараз – від 1 до 5. Хоча при цьому якість пального не покращилася, а навпаки.

У місті Києві фіксується перевищення в 3-4 рази за показниками викидів і діоксидів, і формальдегідів. Це вказує на погіршення стану самого пального. Сьогодні моніторинг якості пального не проводиться у зв’язку з мораторієм. І Держпродспоживслужба неодноразово зверталася до народних депутатів України та Міністерства економіки щодо поновлення перевірок, адже це захист споживачів, – зазначає Рубан.

Раніше ми писали про те, що у Києві спеціалісти перевірили автозаправні станції у десяти районах столиці. Експерти до 27 червня перевірили 107 столичних АЗС. Моніторингові групи, до складу яких увійшли працівники Головного управління Держпродспоживслужби у Києві, районних державних адміністрацій КП "Муніципальна охорона" та працівники Національної поліції України, визначили понад сотню АЗС, де потрібно було провести перевірки.

Також розповідали, що в Києві триває перевірка безпечності та якості реалізації харчових продуктів тваринного і рослинного походження у закладах швидкого харчування.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW