Як розпізнати ракети, ППО та літаки за звуком: корисно



Для того, щоб врятувати своє життя, у вас є не більше 10 секунд. Необхідно лягти в будь-яку яму або заглиблення нижче за рівень землі.

Смерч, Град

Можна сховатися за бордюр, у крайньому випадку – лягайте просто на землю. Також важливо знати, що залп реактивної системи добре видно будь-якої пори дня:

  • вночі - заграва в небі;
  • вдень - дим у небі.

Літаки

Основна ознака літака – гул у небі. Чим голосніше – тим ближче до вас. Вони завжди небезпечні, оскільки скидають бомби та ракети на мирне населення. За звуком відрізнити "свій" гелікоптер від "чужого" неможливо. Тому потрібно одразу шукати притулок, на що у вас буде лише кілька секунд.

Вважається безпечним:

  • далі від кутових кімнат;
  • у кімнаті без вікон та ванної.

Потрібно лягти на підлогу вниз обличчям і підігнути під тіло руки та ноги, так ви зможете підвестися, навіть якщо вас провалить уламками. Заплющте очі і прочиніть рот.

Ракета та артилерія

Ракети летять з характерним свистом і шарудінням, після чого падає через 2-3 секунди. Не панікуйте, швидко шукайте куди лягти чи сховатися (бомбопритулок, канава, яма, бордюр). Гаубиці та міномети відрізняються довгим і протяжним свистом. Якщо ви почули такий звук - ви у зоні поразки. Снаряди гаубиці набагато швидше летять, аніж міни. Добігти до укриття ви не встигнете. Вам потрібно впасти на землю, краще – у поглиблення.

ППО

Звук ППО схожий на постріли салюту чи петарди. За кілька секунд до вибуху у небі можна побачити спалах світла. Чуєте звук ППО - відразу біжіть в укриття і не виходьте звідти, поки не почуєте сигнал про скасування тривоги.

Читайте також: Росія почала новий етап спецоперацій: повідомлення ГУР.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW