Рятувальники розшукали 24-річного туриста з мамою, які заблукали в горах Яремчанщини



Вчора ввечері рятувальники шукали двох туристів, які заблукали в горах Яремчанщини.

Вчора, 3 серпня, о 18:30 до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області зателефонував турист та повідомов про те, що спускаючись з гори Горган разом з мамою, вони втратили орієнтування та потребують допомоги рятувальників.

Працівники пошуково-рятувального відділення міста Яремче відшукали жителів нашої області 1998 р.н. та 1959 р.н на схилі гори Горган та супроводили до підніжжя гори, звідки вони направлились до тимчасового місця проживання.

“Рятувальники постійно просять туристів реєструвати свій похід у гірських пошуково-рятувальних підрозділах. Для зручності це можна зробити заздалегідь через онлайн – форми, розміщені на сайтах територіальних підрозділів Служби порятунку західного регіону. Також рятувальники радять користуватися мобільним додатком “Порятунок у горах”, – коментують цей випадок в обласному управлінні ДСНС.

Довідково. Гора Явірник-Горган (1467 м) розташована на хребті Явірник Горганського масиву і є популярною вершиною завдяки краєвидам на Чорногірський хребет.

Джерело: КУРС



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW