Французькі фахівці розробляють документацію щодо вибору нового місця водозабору для Миколаєва



Найкоротшим шляхом до відновлення в Миколаєві централізованого постачання питної води залишається звільнення Херсону. Однак, у місті вже зараз працюють над визначенням нового місця водозабору. Для цього звернулись до науково-дослідних інститутів.

Як розповів директор КП “Миколаївводоканал” Борис Дуденко в ефірі ТРК "НІС-ТВ", ТЕО вибору нового місця водозабору вже почали розробляти фахівці французької компанії.

- Є кілька варіантів, звідки брати таку кількість води, що необхідна для заповнення системи водопостачання нашого міста та її цілодобової роботи. Перше - піднятися вище руслом Південного Бугу, обрати місце, де якісна прісна вода, побудувати там станцію водозабору, прокласти трубопровід до Миколаєва. Друге - продовжити закачування води з Дніпро-Бузького лиману, але поставити установки зворотного осмосу промислового масштабу. Такі установки дуже енергозатратні. За результатами роботи спеціалістів Миколаїв отримає техніко-економічний розрахунок, що покаже, який варіант має право на життя, - сказав Дуденко. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW