На благодійний онлайн-аукціон виставили тубус від протитанкової ракети, розмальований майстрами з петриківського розпису, - ФОТО



Після повномасштабного вторгнення росіян багато хто з українців або змінив звичну діяльність, або поєднує її з волонтерською, аби разом з іншими співгромадянами наближати перемогу Україні у війні з російськими окупантами. Зокрема, команда ProZorro запустила благодійні аукціони. 

Як раніше писав сайт 0564.ua, лоти для аукціонів надають лідери думок, громадські діячі, державні компанії  та небайдужі українці. А отримані від їхнього  продажу кошти скеровуються на потреби Збройних сил України або ж гуманітарну допомогу українцям. Аукціони не передбачають комісійної чи будь-якої іншої оплати для учасників і продавців.

Раніше ми повідомляли про найдорожчі продажі на благодійному аукціоні. Зокрема, йшлося про відомий дорожній знак «Нах*й, знов нах*й, до росії нах*й», який надало на аукціон підприємство "Укравтодор" і який продали за 631 тисячу гривень. Гурт Kalush Orchestra за 900 тисяч доларів на благодійному аукціоні продав кубок Євробачення (гроші збирали на придбання трьох безпілотних апаратів для ЗСУ). 

Однак минуло вже 2 місяці після минулої публікації. На благодійні аукціони були виставлені і інші цікаві лоти. Деякі з них поповнили список найдорожчих лотів. Одним з таких лотів стала іменна ручка Президента США Джо Байдена, стартова ціна якої становила 30 000 гривеню. За цей лот змагались 25 покупців, а продати ручку вдалося за 600 000 гривень!

На благодійний онлайн-аукціон виставили тубус від протитанкової ракети, розмальований майстрами з петриківського розпису, - ФОТО, фото-1

У липні на благодійному аукціоні продали футболку Патрона, найвідомішого пса-сапера у світі. За футболку заплатили 43 600 гривень.

На благодійний онлайн-аукціон виставили тубус від протитанкової ракети, розмальований майстрами з петриківського розпису, - ФОТО, фото-2

За $ 25 000 продали картину Сергія Притули "Батько і мати. Два сонця гарячих", яку він намалював 25 лютого 2011 року в ефірі програми “Підйом” 11 років року. Зображення з полотна того ж року стало принтом на футболці в рамках акції FASHION AID до Дня боротьби з ВІЛ-СНІДом 1 грудня 2011 року. Кошти від продажу картини залучено на купівлю трьох ударних безпілотників “Байрактар” (літаків комплексу БПЛА). Ця закупівля відбувається в рамках проекту “Народний Байрактар” Благодійного Фонду Сергія Притули.

На благодійний онлайн-аукціон виставили тубус від протитанкової ракети, розмальований майстрами з петриківського розпису, - ФОТО, фото-3

Оригінальний ескіз нової поштової марки «УКРАЇНСЬКА МРІЯ» від авторки малюнку - одинадцятирічної Софії Кравчук із міста Любомль Волинської області, який став основою ескізів поштової марки «УКРАЇНСЬКА МРІЯ», конвертів, карток та штемпелів, на благодійному аукціоні продали за 56 000 гривень.

На благодійний онлайн-аукціон виставили тубус від протитанкової ракети, розмальований майстрами з петриківського розпису, - ФОТО, фото-4

У теперішній час на благодійний аукціон виставили лот "Укравтодору" -

Тубус від протитанкової ракети, розмальований Петриківським розписом:

Це оздоблений тубус від протитанкової керованої ракети (ПТКР) комплексу 9M113, якою підбили російський танк під час АТО в Донецькій області у 2014 році. Розмір тубуса: 15 см на 120 см.

Лот має сліди вилучення уламків снаряда. Його розписали майстри Петриківського розпису з Дніпропетровщини та передали Службі автомобільних доріг у Дніпропетровській області на знак вдячності за допомогу в облаштуванні фортифікаційних споруд. Майстри петриківського розпису, які художньо оздобили артефакт, закарбували на тубусі свої імена. З 2013 року ЮНЕСКО включила Петриківський розпис до переліку нематеріальної культурної спадщини людства.

На благодійний онлайн-аукціон виставили тубус від протитанкової ракети, розмальований майстрами з петриківського розпису, - ФОТО, фото-5

Усі кошти, зібрані за результатами аукціону, скерують на благодійний фонд «Повернись живим» на допомогу нашим Збройним Силам України.

Стартова вартість лоту - 50 000 гривень,

мінімальний крок аукціону - 5 000 гривень.

Дата проведення аукціону: 8 серпня 2022 о 14:00 (за Київським часом)

Заявки для участі в аукціоні приймаються до: 23:59, 7 серпня 2022 року

Посилання на аукціон всі учасники отримують в день проведення аукціону

Здійснено за підтримки Асоціації "Незалежні регіональні видавці України" в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW