На Херсонщині звільнили сім населених пунктів, а на Донеччині триває обов'язкова евакуація: головне за ніч по регіонах



Розпочалася сто шістдесят перша доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Противник продовжує завдавати авіаційних та ракетних ударів по цивільних об’єктах на території України. В акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”. Ворог продовжує вчиняти терор проти мирного населення України. 

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших точках України. 

На Львівщині ворог завдав ракетний удар по об’єкту військової інфраструктури 

Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що вчора під час повітряної тривоги ворог завдав ракетного удару по об'єкту військової інфраструктури неподалік Радехова (Червоноградський район). Внаслідок удару пошкоджена одна будівля. На щастя, ніхто не постраждав.

російські окупанти випустили по території України з Каспійського моря 8 ракет. Шість з них збили зенітні ракетні війська, ще одну – винищувач авіації Повітряних Сил.

На Сумщині обстріли із артилерії 

Під ранок ворог з артилерії обстріляв Краснопільську громаду. Інформація про наявність/відсутність жертв та руйнувань уточнюється.

На Дніпропетровщині під ворожий удар потрапили дві громади регіону

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що вночі російська армія завдавала ударів по Криворізькому району. 

Ворог вгатив з артилерії по двох громадах - Зеленодольській та Апостолівській. У Апостолівській без жертв та руйнувань. 

У Зеленодольській поцілили прямо по селу Велика Костромка. Там зачепило дитячий садок та церкву. Пошкоджена лінія електропередач. Село без світла. Працюють аварійні бригади. 

Люди не постраждали. 

У інших районах області на цю хвилину спокійно. 

На Харківщині вранці окупанти вдарили по місту

Близько 4 ранку російські окупанти завдали два удари по Харкову. Ракети запустили із Бєлгорода, попередньо - із ЗРК С-300. У Холодногірському районі ворожа ракета влучила у землю.

Ще одна російська ракета вдарила по території цивільного промислового об'єкта в Новобаварському районі. Пошкоджено будівлю. Попередньо – постраждалих немає.

Протягом минулої доби ворог обстрілював Богодухівський, Чугуївський, Харківський та Ізюмський райони області. Пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди. Внаслідок чергового обстрілу м. Чугуїв пошкоджені складські приміщення закладу освіти, сталася пожежа.

У Золочівській громаді - горів приватний будинок. Рятувальники ліквідували пожежу. 

На лінії зіткнення тривають бойові дії. 

Наші захисники продовжують тримати позиції та завдавати ворогу втрат. На Харківському напрямку ворог здійснив спробу піти вперед в районі Кочубеївка – Дементіївка, але, отримавши відсіч, відступив з втратами.

На Запоріжжі окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру 

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників, застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населеного пункту Степногірськ.

Надійшло 4 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 1253 людей, з них 341– діти.

На Луганщині ворог намагається організувати штурмові дії 

Ворог здійснив три мінометних обстріли і шість разів застосовував РСЗВ, намагається організувати штурмові дії – Силами оборони відбито дев’ять атак окупантів.

На Донеччині триває обов'язкова евакуація 

Зафіксовано обстріли з танків, мінометів, артилерії, РСЗВ «Град» Авдіївки, Бахмута, Мар'їнки, Красногорівки. Підтверджено загибель 4 людей, ще 7 отримали поранення. В області відсутні газ, вода та електрика, проводиться евакуація. 

На Миколаївщині вранці потужні вибухи

Вранці у місті пролунали потужні вибухи: зруйновано супермаркет і пошкоджено багатоповерхівки, на місці працюють рятувальники. Інформація про жертв не надходила.

Потужні вибухи пролунали в Миколаєві близько п’ятої ранку. Є прильоти. В одному з районів міста виникла пожежа, в іншому - зруйнований супермаркет. 

Працюють рятувальні служби. 

Впродовж доби другого серпня на території Миколаївської області зареєстровано вісім пожеж, шість з яких виникли через російські обстріли.

За 2 серпня піротехніками ДСНС відпрацьовано 12 заявок, вилучено 1 вибухонебезпечний предмет. 

З початку російської агресії піротехніки 3637 разів залучались для вилучення і знищення боєприпасів.

На Херсонщині звільнено ще сім сіл

ЗСУ звільнили від загарбників ще сім сіл, наразі в області деокуповано 53 населені пункти.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW