Експерти встановили ймовірну причину вибуху в Оленівці



 Причиною вибуху в колонії в Оленівці, де утримувалися українські військовополонені, могла стати термобарична зброя.

Такі попередні висновки міжнародних експертів, які оприлюднив сьогодні в ефірі єдиного телемарафону генеральний прокурор України Андрій Костін.

"Попередні висновки наших міжнародних експертів говорять, що причиною цього вбивства або способом цього вбивства стала термобарична зброя. Це попередні висновки кількох міжнародних експертів, тобто це беззаперечно не ракетний обстріл, у цьому вони впевнені. Це також підтверджується тією інформацією, яку наразі опрацьовують органи досудового розслідування під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу генерального прокурора", — сказав Андрій Костін.

Він також зазначив, що розпочато "невідкладні слідчі дії", які стосуються конкретних осіб, передає Суспільне.

"Вони (слідчі дії - ред.) тривають, але це питання, яке є більш складним", — додав Костін.

Генпрокурор зазначив, що, на його думку, пріоритетним завданням наразі є викриття "російської пропаганди та дезінформації про можливий підрив будівлі в Оленівці ракетними системами типу HIMARS".

"Але ще раз хочу сказати, що ми маємо вже попередні висновки міжнародних експертів про те, що це було наслідком застосування термобаричної зброї, якою користується саме країна-агресор", — підсумував Костін.

Довідка. Термобаричні боєприпаси створені на основі ефекту об'ємного вибуху пилогазових або аерозольних хмар. Вони належать до різновиду запалювальної зброї масового ураження, хоча термобаричні боєприпаси прямо не заборонені міжнародними договорами.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW