"6 600 грн українським пенсіонерам від ООН": експерти пояснили, як отримати?



Українці можуть отримати від ООН 6,6 тис. грн (трьома платежами по 2,2 тис. грн на місяць). При цьому гроші призначені для тих, хто не є переселенцем.

 Як інформує "Obozrevatel", наразі міжнародна організація УВКБ ООН виділила гроші на допомогу 65 тисячам пенсіонерів з України, які не є внутрішньо переміщеними особами. Вони отримуватимуть кошти у розмірі 2200 грн на місяць протягом трьох місяців.

Заявку на отримання допомоги потрібно подати онлайн через платформу "єДопомога":

1. Перейдіть до розділу "Виплати від міжнародних організацій".

2. Натисніть кнопку "Заповнити заявку на допомогу".

3. Виберіть свій соціальний статус ("Пенсіонер").

4. Заповніть дані про себе (прізвище, ім'я, по батькові, РНОКПП (ІПН) – ідентифікаційний код, дату народження та номер телефону);

5. Вкажіть номер IBAN (номер банківського рахунку), якщо його немає – оберіть пункт "Відсутня картка" і в такому разі можна буде отримати кошти через Укрпошту.

Чи гарантує заповнення заявки отримання грошей?

Ні, не гарантує. Гроші отримають лише 65 тисяч пенсіонерів – хто саме, визначатимуть у Міністерстві соціальної політики. Перевагу віддаватимуть найбільш уразливим категоріям – наприклад, із найменшою пенсією. Однак у разі неотримання коштів від ООН, зареєстровані на "єДопомозі" зможуть претендувати на грошову допомогу, яка надходитиме від інших міжнародних організацій у майбутньому.

Як це працює?

Якщо вам потрібна грошова допомога, ви реєструєтеся онлайн на платформі "Допомога", заповнивши дані про себе та вибравши свій соціальний статус:

– внутрішньо переміщена особа;

– особа з інвалідністю;

– пенсіонер;

– самотня мати чи батько;

– багатодітна сім'я;

– одержувач допомоги малозабезпеченим сім'ям;

– жоден із зазначених вище.

Як тільки певна міжнародна організація виділить кошти на допомогу для виплат однієї з цих категорій, вашу заявку розглянуть автоматично та у разі ухвалення рішення про надання виплат ви отримаєте їх на вказаний вами рахунок чи відділення Укрпошти.

Заявку на допомогу міжнародним організаціям може подати будь-який українець. Це не гарантує 100% отримання допомоги, однак це означатиме, що ви є претендентом на отримання допомоги.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW