270 тисяч доларів за дозвіл на перевезення: викрили посадовця Київської адмінстрації та керівника держпідприємства



У Києві правоохоронці викрили посадовця Київської міської державної адміністрації та керівника держпідприємства  на вимаганні та незаконному отриманні 270 тисяч доларів США.

Як повідомляють в Офісі Генерального прокурора України, з липня 2021 року посадовці вимагали від керівника транспортного підприємства кошти за сприяння та нестворення перешкод в його роботі. Підприємство надає послуги з пасажирських перевезень маршрутними таксі. 

У разі відмови заступник директора департаменту погрожував нібито створити проблеми в роботі перевізника, а також інших, пов’язаних з ним підприємств.

Директор держпідприємства був посередником у домовленностях та передачі коштів.

У січні та лютому 2022 року правоохоронці задокументували одержання підозрюваними двох траншів неправомірної вигоди на загальну суму 51 200 доларів США.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну чоловіки призупинили протиправнї дії щодо перевізників, однак вже в липні поновили свої вимоги. Вони вимагали 220 тисяч доларів США за грудень-червень 2022 року та за продовження договорів на перевезення пасажирів до кінця року. При цьому договори вже були підписані на момент отримання ними коштів.

Чоловіків затримано одразу після одержання ними обумовленої суми. Під час невідкладних обшуків, зокрема, за місцем проживання затриманих та у службових приміщеннях КМДА, вилучено грошові кошти, документи та зброю, походження якої наразі встановлюється.

Джерело: rivne.media



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW