Є загроза замерзнути взимку. Уряд розпочинає обов'язкову евакуацію жителів неокупованої частини Донеччини, - Верещук



Уряд України запровадить обов’язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону.

Про це заявила віцепрем'єр-міністерка, міністерка з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає НВ.

«У Донецькій області абсолютно відсутнє газопостачання, всі газопроводи, які можна було відремонтувати, вони відремонтували, але, на жаль, ворог знову і знову знищує все, що могло б узимку обігріти людей. Немає належного електропостачання. Одним словом — тепла на Донеччині у зимовий період не буде. 33-тя стаття Кодексу про цивільний захист населення говорить саме про таку форму евакуації, як обов’язкова», — сказала Верещук.

За її даними, на сьогодні в області лишається 200—220 тисяч людей, з них 52 тисячі — діти.

«Вважаю, що це обов’язок кожного дорослого члена сім'ї. У Донецькій області 52 тисячі дітей, їх потрібно евакуювати, не можна наражати їх на смертельну небезпеку в зимовий період без тепла, світла, без можливості обігріти», — зазначила вона.

Міністерка додала, що відмовитись від евакуації можна. Для цього жителям Донеччини потрібно буде підтвердити своїм підписом, що вони розуміють та усвідомлюють усі наслідки та несуть персональну відповідальність за власне життя.

«Ми демократична країна, ми не можемо когось змушувати силою, але така форма буде обов’язковою і за підписом такої людини», — наголосила вона.

Наступною для обов’язкової евакуації, за її словами, може стати Запорізька область, 65% якої не має газопостачання.

Раніше повідомлялось, що за оцінкою експертів, у окупантів немає можливості відновити систему газопостачання у Маріуполі.Тому, попри заяви окупантів, газу та опалення у місті не буде.

Читайте також: 

Газопостачання та опалення. Що насправді відбувається в Маріуполі, - ФОТО, СХЕМА 

Жителів Донеччини закликали терміново евакуюватися



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW