У Львові компенсують збитки мешканцям, чиє майно постраждало від пориву колектора на Торф'яній



Зокрема, у Львові виділять по 20 тисяч гривень власникам 10 автомобілів, які постраждали від підтоплення. 

28 липня у Львові на вулиці Торф'яній відбулася робоча нарада щодо вирішення ситуації з аварійним колектором. Відтак, нададуть компенсацію власникам авто і приміщень, які зазнали пошкоджень внаслідок підтоплення. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради. 

До часу будівництва нового дублюючого колектора, будинки, які найбільше потерпають, коли прориває колектор, герметизують, аби вода не потрапляла у приміщення.  На розгляд міської комісії з безпеки дорожнього руху також винесуть питання облаштування шлагбауму на території, яку найбільше затоплює і на якій мешканці паркують свої авто.

"Коли в 70-х роках будували цей колектор, то ніхто не допускав, що будуть такі зливи, коли за годину може випасти місячна норма опадів. Тому, тоді зробили халтуру, і сьогодні через цей колектор потерпає весь Львів. Зараз "Львівводоканал" займається виготовленням проєкту будівництва нового - дублюючого, колектора. Це дороговартісне будівництво, але для безпеки міста це треба зробити.

Натомість зараз ми проведемо першочергові заходи, щоб убезпечити від можливих майбутніх підтоплень, приведемо до пуття територію, яка постраждала, і виплатимо компенсацію власникам машин, які були пошкоджені.

Проєктування нового колектора триватиме до наступного року. І, вірю, маючи перемогу, підтримку європейських банків будемо залучати кошти і будувати нову гілку колектора", - розповів мер Львова Андрій Садовий. 

За словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, обстежили  фундамент будинку на вул. Торфяна, 21 – він не постраждав. Також обстежили нежитлове приміщення поруч. Тут є пошкодження на суму 474 тис грн. Також будуть виділені кошти власникам 10 автомобілів, які постраждали від підтоплення. Кожен із них отримає по 20 тисяч гривень. 

Зазначимо, 5 липня  під час інтенсивної зливи сталася аварійна ситуація на головному каналізаційному колекторі "Полтва" на вул. Торф'яній - руйнування двох плит перекриття,  внаслідок чого відбувся вилив стічної води на поверхню. Як наслідок, була підтоплена прибудинкова територія, завдано пошкоджень нежитловим приміщенням  і 10 авто.

Читайте також: У Рава-Руській на макулатуру збирають російські книги

Фото на головній: Романа Балука



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW