Киян закликали вакцинуватися перед спалахом COVID-19



Київська влада закликала жителів столиці вакцинуватися від COVID-19 перед сезонним спалахом коронавірусу. Про це повідомляє пресслужба КМДА у четвер, 28 липня, із посиланням на директорку Департаменту охорони здоров’я Києва Валентину Гінзбург.

Гінзбург пояснила, що COVID-19 активізується з похолоданням, але розповсюдженню вірусу сприяє насамперед активне пересування людей наприкінці літа — раніше це були відпочивальники, які поверталися з інших областей чи з-за кордону, а також студенти.

«Цього року цих категорій поменшає, але до столиці повертаються кияни, які виїжджали в безпечні міста, а також приїжджають вимушені переселенці… Місто створило всі необхідні умови для швидкої, зручної та безпечної вакцинації. Справа за вами — просто знайдіть час для візиту до пункту щеплення», — сказала вона.

У КМДА нагадали, що зараз можна зробити першу дозу(тим, хто ще не щепився), другу, бустерну і другу бустерну дози. Другий бустер можуть отримати люди від 60 років і люди віком 18-59 років із хронічними захворюваннями, для цього рекомендують мРНК-вакцину(Pfizer). Список пунктів вакцинації — за посиланням.

Джерело: nv.ua



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW