Які страви та продукти можна заморозити: економте свій час та гроші



Морозилка може зробити ваше життя в рази зручнішим. Її можна застосовувати не тільки для зберігання льоду та ягід, які ви потім все одно викинете. Хитрість у тому, що можна заморожувати цілі страви.

І тоді з'являється дуже багато вільного часу та сил. Ще й фінансово ви відчуєте себе трохи краще. Про тонкощі заморозки ми вирішили написати нижче.

Заморожування сиру

Такий вимогливий продукт легко піддається заморожуванню. Багато хто скаже, що він втратить свою структуру і розсипатиметься – це не так. Заморожуйте його шматками, слайсами чи стружкою. Цей лайфхак заощадить ваші гроші. Щоб сир не злипався, перед заморожуванням посипте його борошном.

Заморожування яєць

Ми розуміємо, що заморожування яєць трохи ріже ваш слух і не входить у сприйняття цього світу. Відокремте білки від жовтків і покладіть у різні контейнери – саме так можна заморозити варені яйця. Можна й сирі. Для цього розбийте яйця, перемішайте їх і додайте трохи солі і цукру. Зберігати у контейнері до півроку.

Заморожуємо молоко та соки

Молоко та сік із магазину теж легко заморозити. Дуже часто, ви не встигаєте їх випити, а термін придатності вже підтискає. Налийте рідини в окремі пляшки та сміливо кладіть у морозилку. Важливо пам'ятати елементарні закони фізики, що рідина у морозилці розширюється. Беріть тару трохи більше, ніж об'єм рідини.

Заморожування овочів

Залишки огірків, помідорів та інших овочів на вашому столі також можна заморозити. Головне висушити та обсушити. Зберігати краще у пакетах на застібці або контейнерах. У перспективі їх можна заздалегідь розбити на порції і діставати при потребі.

Також заморожуванню піддаються страви з картоплі. Навіть пюре можна розбити на кульки та порційно заморозити на пергаменті. Так вони зберігаються два місяці. Аналогічне правило підходить для будь-яких страв із картоплі.

Заморожування випічки

Застилаємо тарілку пергаментом і викладаємо пиріг. Коли він трохи підмерзне в морозилці, забираємо тарілку і повністю обгортаємо папером.

Читайте також: Їжа на кожень день, яка повільно вас вбиває.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW