Успіхи ЗСУ на Херсонщині та ворожі обстріли мирних міст: головне за ніч по регіонах



Розпочалася сто п’ятдесят друга доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. За минулу добу війська рф не припиняли теророру проти цивільного населення України. Через ворожі атаки зафіксовано руйнування, а також є поранені та загиблі українці. 

На Харківщині внаслідок ворожих атак є загиблі та поранені

У Харкові Штаб оборони міста обстрілів не зафіксував. 

Вночі окупанти вдарили по цивільних об’єктах Чугуєва - школа, будинок культури. У одному з приміщень перебували люди, які опинилися під завалами, 3 людей рятувальники вже звільнили, ушкоджень немає. Усі профільні служби продовжують далі працювати на місці. 

Протягом доби у с. Коробочкине та смт Печеніги кілька разів обстрілювали житлові сектори. У районі поза населеними пунктами виникла пожежа на полі з пшеницею, площею в 1 га. 

У Богодухівському районі внаслідок обстрілу горів дах складського приміщення фермерського господарства. Рятувальники ліквідували пожежу. Обстріли окупантів зафіксували і в Ізюмському районі. 

На жаль, у с. Кулиничі, Харківського району, загинув 39-річний тракторист, який наїхав на вибуховий предмет.

Ми вкотре звертаємося до аграріїв Харківщини: пам'ятайте про небезпеку. Працювати на полях можна лише після обстеження із вибухотехніками та військовими. 

Вночі ворог ударив одразу по трьох районах області: поранена дитина, пошкодженіы житлові будинки

російська армія обстріляла три райони Дніпропетровщини. Ракетами вдарила по Дніпровському району, з РСЗВ - по Нікопольському району, зі ствольної артилерії - по Криворізькому. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області. 

Близько 40 снарядів агресор випустив по Нікопольському району. Є влучання по двох громадах - Марганецькій та Мирівській. Поранена дівчинка 10 років. Їй надана медична допомога. Лікується вдома. Пошкоджені 6 приватних будинків, 4 господарчі споруди та газопровід по одній з вулиць. 

У Дніпровському районі "прильоти" прийшлися по агрокомплексу Любимівської громади. Загорілося 2 ангари з сіном. Пожежа охопила територію в 2500 м2. Вогонь приборкували 24 рятувальники та 6 одиниць пожежної техніки. 

Ніхто з людей не постраждав. На місці залишилась воронка та безпечні уламки ракети. Пошкоджені декілька будівель. 

По Криворізькому району ворог стріляв зі ствольної артилерії. Поцілив по Зеленодольській громаді. На щастя, обійшлося без жертв та руйнувань.

На Луганщині ракетні удари та  масовані артилерійські атаки

Окупанти випустили три ракети, здійснили три масовані артилерійські атаки та два довготривалі мінометні обстріли, тричі пробували розвинути танковий наступ. 

На Донеччині обстріли по всій лінії фронту тривають

Найактивніше росіяни гатять у Бахмутському районі. Вночі вони скинули авіабомбу на Бахмут – без постраждалих, але пошкоджено щонайменше п’ять будинків. Під ранок місто обстріляли з гармат, є один поранений.

У Соледарі внаслідок обстрілів загинула щонайменше одна людина. Близько півночі — черговий ракетний удар по Авдіївці, росіяни також обстріляли місто з артилерії. Крім цього, під обстрілами — Краматорськ і Костянтинівка.

На Миколаївщині пролунала серія вибухів

Вночі у Миколаєві пролунала серія вибухів – було потрапляння у поля за містом. Внаслідок обстрілів Мішково-Погорілового поранено 7-річну дитину та пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури. 

На Херсонщині ЗСУ взяли під контроль кілька об’єктів транспортної інфраструктури

Не дали просунутися окупантам у селах Калинівської громади (Сухий Ставок, Андріївка) та Великоолександрівської громади (Давидів Брід, Білогірка, Брускинське).



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW