росіяни виїжджають з країни-агресорки, шукаючи кращого життя: де їх найбільше



Через війну в Україні, і проблеми, які за нею послідували, росіяни масово виїжджають з країни. Вони обрали коло країн з безвізовим режимом - Вірменію, Казахстан, Грузію, а також Туреччину.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на УНІАН.

У першу хвилю еміграції одразу після повномасштабного вторгнення в Україну росію залишили 4 млн осіб. Серед них багато режисерів, журналістів, музикантів, а також артистів. Одними з перших диктаторську країну покинули Максим Галкін й Алла Пугачова.

Власники російського паспорта найчастіше виїжджали у Вірменію, Ізраїль, Казахстан, Грузію, Єгипет, Болгарію. Притулком для багатьох стала також Туреччина. Там продажі нерухомості зросли вдвічі в порівнянні з минулим роком, ажіотажний попит на житло став причиною його різкого подорожчання. Популярним місцем для втечі від режиму став і Дубай - його обирають заможні росіяни, відкривають там бізнес, перевозять сім'ї та інвестують гроші.

Зараз фіксують нову хвилю охочих виїхати. Санкції, дефіцит товарів і зростання цін - другий сплеск екстреної евакуації буде масштабнішим і набагато різноманітнішим за складом.

Політологи прогнозують, що вона буде глобальнішою і зачепить найбільш цінні кадри - фахівців IT-сектора, академіків, фахівців з кібербезпеки, інженерів.

На думку експертів, переїдуть ще близько 2 млн громадян, і це при тому, що росія перебуває в авіа- і частково в залізничній блокаді.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW