"Ми були одними з перших, хто все почав швидко робити": Агенство розвитку Миколаєва першими відкрили рахунки для допомоги містянам



З приходом війни Агенству розвитку Миколаєва довелось швидко змінити напрямок роботи, щоб допомагати містянам.

Як розповіла директор Агенства розвитку Миколаєва Анна Ганжул в особистому коментарі сайту 0512.ua, з 24 лютого, коли відбулося повномаштабне вторгнення рф на територію України, першим рішенням було відкрити рахунок для збору коштів. Так як на той момент було ще не так багато організацій, які відкрили свої рахунки для збиру допомоги.

За словами Ганжул, Агенство зібрало близько 300 тисяч гривень за 7 днів. Близько 250 тисяч гривень було спрямовано на те, щоб допомагати логістиці із завезення гуманітарної допомоги до Миколаєва та формування недоторканного запасу для  мешканців, на випадок окупації чи оточення нашого Миколаєва.

- Цей рахунок пропрацював 7 днів, після чого з'явилися організації та ми не популізуємо цей рахунок. Решту суми за розпорядженням першого заступника міського голови ми направили на допомогу військовим – закуповували провізію, взуття для наших бійців. У перші дні війни ми здійснили багато підтримки завдяки допомозі місцевим мешканцям та міжнародним партнерам,- зазначила директор Агенства розвитку Миколаєва.

Також спільно з організаціями "Волонтери.ua", за підтримки заступника міського голови Анатолія Петрова, департаменту соцзахисту та активного бізнесу Агенству надали приміщення, де було розвернуто 16 пунктів прийому допомоги.

- Туди мешканці могли принести те, що у них є. Це були і продукти харчування, і, наприклад, лопати, які потрібні були бійцям та теробороні. Зараз працює 7 таких пунктів, також допомагає "Червоний хрест", ДОФ. Але на початку війни ми були одними з перших, хто все почав швидко робити. Ми зробили облік на цих пунктах, щоб була прозорість того, що люди приносять, щоб розуміти, що у нас є і що ми можемо передати тим, хто цього потребував,- розповіла Анна Ганжул. 

До того ж, за словами Ганжул, завдяки Юрію Степанцю 28 лютого було створено телеграм канал "Миколаїв HELP". Там досі розміщують багато корисної інформації для мешканців Миколаєва. 

"Ми були одними з перших, хто все почав швидко робити": Агенство розвитку Миколаєва першими відкрили рахунки для допомоги містянам , фото-1

Здійснено за підтримки Асоціації "Незалежні регіональні видавці України" в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW