ВЕРТИКАЛЬНО-ІНТЕГРОВАНА СИСТЕМА ПІДГОТОВКИ КАДРІВ ДЛЯ АГРАРНОГО БІЗНЕСУ ПІВНІЧНОГО СХОДУ УКРАЇНИ



ВЕРТИКАЛЬНО-ІНТЕГРОВАНА СИСТЕМА ПІДГОТОВКИ КАДРІВ ДЛЯ АГРАРНОГО БІЗНЕСУ ПІВНІЧНОГО СХОДУ УКРАЇНИ, фото-1

У Сумському національному аграрному університеті відбулась робоча зустріч представників Департаментів освіти і науки та агропромислового розвитку Сумської ОВА, Сумського НАУ, Аграрного бізнесу і Директорів Державних професійно-технічних навчальних закладів.

На порядку денному обговорення Проекту «Вертикально-інтегрована система підготовки кадрів для аграрного бізнесу Північного Сходу України 2022». Це унікальний алгоритм підготовки фахівців з агроінженерії, який «зшиває» фахові компетенції робітника, необхідні для Аграрного бізнесу, можливості їх формування у учнів Державнихпрофесійно-технічних навчальних закладів та функційні можливості Precision FarmingCentre Сумського НАУ.

З вітальним словом до присутніх звернувся ректор Володимир ЛАДИКА. «Навіть у таких страшних умовах, ми маємо дивитися з вірою вперед, з вірою у світле майбутнє. А майбутнє нашої країни – за креативною молоддю, яка навіть в умовах війни, адаптується та хоче здобувати знання», – наголосив Володимир ЛАДИКА.

Зазначили також, що кожна університетська громада повинна постійно втримувати у полі зору ті широкі завдання, які визначаються місією кожного закладу. Особливої уваги набуває це питання в контексті воєнного часу, адже заклади вищої освіти повинні рухатися від вироблення надійного знання до продукування соціально запитаного та усталеного знання.

Директор Департаменту освіти і науки Сумської ОВА Вікторія ГРОБОВА у своїй доповіді проінформувала щодо важливості організації навчального процесу в умовах широкомасштабної війни та зауважила, що даний проект направлений на збереження та розвиток освітніх закладів області. До доповіді долучились також Андрій ЧОРТЕНКО – начальник відділу професійної, фахової, передвищої, вищої освіти та наукової роботи Департаменту та Віктор СКИБА – заступник директора з методичної роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Сумській області.

Щодо зміни територіального устрою Сумської області, вертикально-інтегрованої системи підготовки кадрів для аграрного бізнесу Північного сходу України повідомив Олег ХОМЕНКО – директор ПСП «Слобожанщина Агро».

Директор Департаменту агропромислового розвитку Олександр МАСЛАК : «Україна займає провідні позиції серед учасників світового експортного ринку зерна, але недостатнє фінансування аграрної науки та необхідність швидкого пошуку методик вирощування культур в нових посушливих умовах може нанести непоправних наслідків для продовольчої безпеки держави. Студенти агропромислових спеціальностей – потужний потенціал, втратити який неприпустимо, тому ми всебічно готові підтримувати їх».

До обговорення долучились Юрій ХРИСТІЙ – директор Білопільського ВПУ, Валерій ЧЕЧЕЛЬ – директор Реутинського ПАЛ, Наталія ГАНЖА – заступник директора з навчально-виробничої роботи Конотопської ПАЛ, Анатолій ТРОЯН – директор Лебединського ВПУ ЛГ, Олександр БОБРОВСЬКИЙ – заступник директора з навчально-виробничої роботи ХотінськогоПАЛ, Михайло Гордійчук – директор Глинського ПАЛ, Василь ГОНЧАРОВ – директор Зноб-Новгородський ПАЛ та Григорій СЕНДЕТЬСЬКИЙ – директор Недригайлівського ВПУ.

Висококваліфікований робітник АгроІнженер – успішне майбутнє Агро Бізнесу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW