Стратегія розвитку міста, два арт-об'єкти та створення нових робочих місць: плани Агенції розвитку Миколаєва, яким завадила війна



2022 рік мав стати важливим кроком для Миколаєва, адже планувалось реалізувати чимало нових проєктів, спрямованих на розвиток міста.

Як розповіла директор Агенції розвитку Миколаєва Анна Ганжул в особистому коментарі журналісту 0512.ua, у звіті за 2021 рік Агенція вже вказувала фонд, який готовий був підтримувати Миколаїв у контексті написання стратегії розвитку міста. До написання даного документа повинні були залучити найкращих світавих та українських експертів. Але повномаштабне вторгнення росії на територію України змінило плани. 

- Це дуже важливий документ, адже на ньому формуються усі цільові бюджетні програми. Стратегія є таким вектором, який показує, в який бік має розвиватися місто. На жаль, цей проєкт у зв'язку з війною його поки не можна реалізувати, але я думаю після закінчення війни ми повернемося до цього моменту. І нам потрібно буде ще краще підходити до питання стратегії, до планування, яким ми хочемо бачити місто, як хочемо його відбудувати і навіть якоюсь мірою, як хочемо почати життя з чистого аркуша,- наголосила Ганжул. 

Також у планах були проєкти у стилі урбаністики. У Миколаєві повинні були з'явитися два арт-об'єкти. 

- Один із арт-об'єктів – це "Я люблю Миколаїв", ця фраза написана різними мовами світу. Це така гра тіней, світла. Другий арт-об'єкт з більш історичним акцентом міста, він має бути інтерактивним, люди зможуть до нього торкатися. Але всі карти про нього ми поки що не розкривали. Я сподіваюся, коли настане мир у нашій Україні та Миколаїв стане мирним і спокійним містом, то ці проекти ми закінчимо,- говорить Анна Ганжул. 

У планах Агенції розвитку була й програма з проведення побутових відходів у контексті роздільного збору та у взаємодії з ОСББ. Ганжул підкреслила, що вже є чудовий досвід з мешканцями мікрорайону Північний і саме за їх зразком планували підключати за цією програмою інші ОСББ міста.

Планували і створювати нові робочі місця у Миколаєві. 

- Також у нас було багато у планах утворених проєктів і для того, щоб створювати нові робочі місця. Планувалося багато цікавих проєктів з архітектури (за дизайном коду, вивісками по всьому місту). Плани були стратегічні, тому що ми хотіли разом реалізовувати проєкти з нашими установами, але знову ж таки, ми до цього повертатимемося після війни,- підкреслила директор Агенції розвитку Миколаєва . 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW