Запоріжжя відвідала Ірина Верещук - міністерка перевірила роботу з ВПО



Сьогодні, 17 липня, Запоріжжя з робочим візитом відвідала віце-прем'єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Мета її візиту до міста - інспекція роботи з внутрішньо переміщеними особами.  

Деталі поїздки до Запоріжжя Ірина Верещук повідомила у соцмережі, передає 061.

Верещук та команда міністерства з питань реінтеграції відвідали Центр прийому переселенців та два освітніх заклади, де проживають ВПО, передали гуманітарну допомогу. Міністерка подякувала керівництву ЗОВА за налагоджену роботу в Центрі прийому переселенців, але не обійшлось без зауважень:

- Одне зауваження: переселенці не проінформовані, що, окрім державної допомоги, вони можуть звернутися за фінансовою підтримкою до міжнародних структур (Міжнародний Комітет Червоного Хреста та структури ООН). Це треба швидко виправити, - написала Верещук.

Ірина Верещук наголосила, що переселенців не можна виселяти з освітніх закладів, якщо їм не запропонували альтернативне житло. Саме тому міністерка відвідала в Запоріжжі два освітніх заклади, щодо яких надійшли насторожливі сигнали на гарячу лінію міністерства з питань реінтеграції 1548.

- Нас почули. Питання вирішено. Ніхто нікого не виселяє. Все в порядку. Дякую Прем’єру Шмигалю за підтримку ініціативи Мінре щодо заборони виселення ВПО із закладів освіти без надання альтернативного тимчасового житла, - повідомила Верещук.

Як раніше писав 061, у Запоріжжі оновлено найбільший в місті хаб для переселенців.

Фото Фейсбук Ірини Верещук 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW