Море квітів та сліз: у Вінниці попрощалися з 4-річною киянкою Лізою, яка загинула від ракетного удару окупантів, - ФОТО



Сьогодні у Вінниці попрощалися з чотирирічною Лізою Дмитрієвою, яка загинула 14 липня від ракетного обстрілу країни-агресора.

Про це повідомляє "Суспільне-Вінниця".

На церемонію прощання, яка відбулася в Спасо-Преображенському кафедральному соборі, прийшли десятки містян та рідних. Серед них батько дівчинки та бабусі. Її мама з травмою черева нині перебуває у Вінницькій лікарні. Стан жінки стабільний.

Фото: "Суспільне-Вінниця"Фото: "Суспільне-Вінниця"

Нагадаємо, під час ракетного обстрілу центру Вінниці країна-агресор вбила 23 людини. Жертвою окупантів стала і маленька Ліза. Того дня вони з мамою йшли на консультацію до логопеда, адже дівчинка мала синдром Дауна і відвідувала розвиваючі заняття.  Вона загинула миттєво. Шокуючі фото скривавленого візочка облетіли весь світ. Її маму з важкими травмами госпіталізували до лікарні.

За словами бабусі дівчинки Лариси, відразу після ракетного удару мама Лізи Ірина у телефонній розмові розповіла, що її донька загинула. Але каже, цього не пам’ятає. Про поховання доньки постраждалій матері не повідомляли, доки Ірина не окріпне і не набереться сил.

Відомо, що до повномасштабного вторгнення Ліза відвідувала відділення реабілітації у терцентрі соцобслуговування населення Солом’янського району. Рятуючись від війни, вони з мамою виїхали до бабусі у Вінницю. Добра, світла, життєрадісна - саме такою згадують Лізу педагоги. Дівчинка була серед діток, які стали учасниками торішнього різдвяного ролика. Відео з нею виклала перша леді Олена Зеленська.

Окрім Лізи від рук країни-терориста загинуло два хлопчики: 7-ми та 8-ми років. Один із них загинув разом із мамою в медцентрі. Інший опинився у вогняній пастці в припаркованому авто, де малий чекав на свого дядька.

Ще 115 осіб отримали пораненні різного степеня тяжкості.

Наразі правоохоронці ідентифікували всі тіла загиблих. Їхні родичі та постраждалі отримають грошову компенсацію. Також рятувальники повністю розібрали завали та розшукали всіх людей, які вважалися зниклими безвісти.

В Офісі президента повідомили, що удару по Вінниці росіяни завдали ракетами "Калібр", які випустили з підводного човна у Чорному морі. За інформацією Повітряних сил, не всі ворожі ракети долетіли до мети – дві з них були збиті зенітними ракетними військами ЗСУ.

Вас також може зацікавити: Біль, сум і сльози: в Києві в останню путь провели чотирьох загиблих українських військових

Це наш Telegram. Приєднуйтеся до нашої спільноти, аби разом наближати перемогу. Там ми швидко публікуємо найважливіші новини



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW