У 12 закладах освіти Верховинської громади, що на Прикарпатті, облаштовують найпростіші укриття



Щоб розпочати навчання у режимі офлайн, у 12 закладах освіти Верховинської громади облаштовують найпростіші укриття. Про це в етері Суспільного повідомила начальниця відділу освіти, молоді та спорту Верховинської селищної ради Ірина Сумарук.

За її словами, для таких укриттів можна використовувати цокольні приміщення, коридори перших поверхів, класні кімнати.

"Найпростіші укриття у нас працюватимуть у дванадцяти закладах. Облаштуємо їх місцями для сидіння. Там мають бути сухі продукти, вода, медикаменти, засоби живлення на випадок надзвичайної ситуації. Також впорядковуємо п'ять споруд цивільного захисту, які у нас є. Це — підвальні приміщення, які внесені до реєстру. Під час повітряних тривог там також зможуть перебувати діти", — розповіла Ірина Сумарук.

Освітянка говорить, що всі укриття у громаді мають бути готовими до 1 серпня. А поки роботи тривають, у закладах освіти розробляють плани тренувальних заходів, під час яких школярам і педагогам демонструватимуть, як користуватися укриттями.

У Рожнівській громаді, де є дев'ять освітніх закладів, зараз також готують укриття. Втім, в одній із місцевих гімназій немає приміщення для облаштування сховища. Тож навчальний процес там із 1 вересня відбуватиметься в дистанційному режимі, розповіла начальниця відділу освіти Рожнівської сільської ради Тетяна Чурко.

"В нашій гімназії, де навчається 160 школярів, немає можливості використати власне приміщення під укриття. Ми розглядали варіанти оренди будівлі чи використання підвального приватного приміщення, але не знайшли такого, яке відповідатиме вимогам до найпростіших укриттів", — сказала Тетяна Чурко.

Для фінансування ремонту в укриттях закладів загальної середньої освіти, з її слів, використовують залишки тогорічної освітньої субвенції. Кожен заклад отримає по 49,5 тис. грн. Роботи на об’єктах виконуватимуть технічні працівники освітніх закладів, представники Рожнівського комунального підприємства. За бажанням доєднуватимуться також батьки.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW