Де безпечно купатися: створено інтерактивну мапу пляжів Хмельниччини



На Хмельниччині 9 пляжів визначені офіційними місцями для купання. Систематичний моніторинг якості води на них здійснює Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Перевіряють воду за фізико-хімічними та мікробіологічними показниками. А відтепер, для зручності відпочивальників, в держустанові розробили інтерактивну мапу пляжів. На ній можна дізнатися, де вода є безпечною для купання.

Натиснувши позначку на карті, можна побачити фото пляжу, місце його розташування та якість води. Так, станом на 15 липня, за результатами лабораторних досліджень, з 9-ти пляжів цілком безпечні для купання лише половина.

Зокрема, на сьогодні не виявлено жодних відхилень у водоймах на пляжах міст Полонне (берег річки Хомора), Ізяслав (річка Горинь), Славута (міський пляж) та Нетішин (відкрита водойма "Озеро для купання").

Де безпечно купатися: створено інтерактивну мапу пляжів Хмельниччини, фото-1

А от вода Південного Бугу на міському пляжі Хмельницького не відповідає гігієнічним вимогам за показником "лактозопозитивні палички". Аналогічна ситуація з водою на Старокостянтинівському міському пляжі "Русалонька". Вода з пляжу "Левада" у Красилові також має відхилення за показником "біохімічне споживання кисню".

Де безпечно купатися: створено інтерактивну мапу пляжів Хмельниччини, фото-2

На Кам'янеччині є два офіційних пляжі: в селі Велика Слобідка (біля бази відпочинку "Дві ріки" у місці впадання річки Мукша у Дністер) та на березі Дністра в районі селища Стара Ушиця. На першому фахівці ХОЦКПХ виявили, що вода там не відповідає гігієнічним вимогам за показниками "розчинений кисень, біохімічне споживання кисню за п’ять діб, біохімічне споживання кисню повне". Щодо другого, то останні дані датовані 5 липня, тоді вода відповідала якісним показникам.

Де безпечно купатися: створено інтерактивну мапу пляжів Хмельниччини, фото-3

Читайте також:"На Хмельницькій АЕС побудують два нових енергоблоки".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW