На Полтавщині примусово лікуватимуть 25-річного чоловіка, який убив ножем знайому жінку та порізав чоловіка



Кобеляцький районний суд за клопотанням Решетилівської окружної прокуратури застосував до 25-річного жителя Білицької громади примусові заходи медичного характеру. Чоловіка госпіталізували до закладу із надання психіатричної допомоги із суворим наглядом. Про це повідомили у прокуратурі Полтавської області.

Відомо, що наприкінці лютого 2022-го року, перебуваючи у власному будинку, чоловік під час застілля посварився із гостями. Під час сварки він взяв кухонний ніж та наніс 7 ударів в шию та обличчя жінці. Внаслідок отриманих поранень вона померла. Тим самим ножем господар будинку вдарив у шию та потилицю чоловіка, який отримав легкі тілесні ушкодження.

Експерти встановили, що чоловік має ознаки психічного хвороби. Це позбавляє його здатності усвідомлювати свої дії та керувати ними, отже покаранню він не підлягає.

Для довідки: за ч. 3 ст. 19 Кримінального кодексу України особа, яка до постановлення вироку захворіла на психічну хворобу, не підлягає покаранню. До неї можуть за рішенням суду застосовуватися примусові заходи медичного характеру. Після одужання особа може підлягати покаранню.

 Нагадаємо, у Горішніх Плавнях 40-річний чоловік задушив колегу по чарці.

Щоб оперативно стежити  за перевіреними новинами підписуйтеся на наш Telegram.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW