Люди очікують на повернення переплачених грошей: у Тернополі черги біля "Газпостач"



Сотні людей приходять під двері "Газпостач" щоб зайняти чергу і написати заяву на повернення грошей за переплачений газ.Жителі Тернопільщини займають чергу, оскільки електронної не передбачено. Приходять з 6 години ранку.

"Я приїхав близько 9-ої години ранку, люди – ще швидше. Є і такі, які стоять від 6-ої години", – розповів  в сюжеті "Файного міста" тернополянин Володимир Михайлович.

Причиною ажіотажу і значних черг стало те, що за наказом Міненерго з 1 травня до реєстру клієнтів "Нафтогаз" автоматично долучились понад 10 мільйонів українських домогосподарств.

Під час перерахунку виявили, що значна частина людей здійснила переплату за травень. Автоматичний підрахунок у ДП "Газпостач" зробити не можуть, тому людям доводиться приходити особисто з документами й писати відповідні заяви.

За словами директорки підприємства Галини Голоюхи, заяви про повернення коштів подали вже понад 5 тисяч тернополян.

"Питання повернення залишків переплат, нарахованих сум пільг і житлових субсидій слід розв’язувати, звернувшись до попереднього постачальника. На жаль, дієвого механізму переведення коштів між компаніями не існує" - пояснили у ГК "Нафтогаз.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW