У Полтаві пропонують перейменувати одну із вулиць на честь Героя України «азовця» Віталія Грицаєнка



15-го липня у Полтавській міській раді відбувається чергове засідання комісії із перейменування. На початку засідання до членів комісії звертається Вікторія Грицаєнко, дружина заступника командира «Азову» із бойової та спеціальної підготовки Віталія Грицаєнка із позивним «Гоголь».

Український військовий 19-го березня загинув у бою із російськими окупантами у героїчному Маріуполі. Посмертно нагороджений Золотою Зіркою Героя України.

У Полтаві пропонують перейменувати одну із вулиць на честь Героя України «азовця» Віталія Грицаєнка, фото-1

Вікторія Грицаєнко звернулася до членів комісії із проханням перейменувати одну із вулиць у Полтаві на честь її героїчного чоловіка.

-За пам'ять чоловіка я буду боротися до останнього. Наш 3-річний син Святослав не буде його пам’ятати, але я хочу, щоб пам'ять про батька лишилася принаймні у назві вулиці! Знаю, що певна кількість вулиць у місті будуть перейменовані. Хочу дуже сильно, щоб перейменували не маленький провулок, а одну із великих вулиць на честь Віталія Грицаєнка!

Дружина військового також розповіла про героїчні вчинки чоловіка під час оборони Маріуполя.

27-го лютого його група відбила чотири спроби висадки десанту ворога і завдала йому суттєвих втрат. 1-го березня підрозділ розбив ворожу колону, яка намагалася прорватися до Маріуполя. 15-го березня Віталій Грицаєнко особисто знищив дві бойові бронемашини «Тигр». 19-го березня група, до якої входив «Гоголь», зайшла у тил ворога, знищила ворожий командний пункт, підірвала тиловий склад із боєприпасами. Бійці «Азову» знищили танк, два БТР та близько взводу живої сили ворога. У цьому бою Віталій Грицаєнко отримав важке поранення, від якого загинув. Тіло військового забрали до «Азовсталі». Лише нещодавно останки воїна вдалося евакуювати до Києва. Поховати його мають у Полтаві із усіма військовими почестями.

Члени комісії пообіцяли врахувати це звернення. Втім, як відомо, процес перейменування буде відбуватися після відповідного громадського обговорення, тому остаточне рішення буде за полтавцями.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW