Зеленський: росія випустила по українських містах вже 2960 ракет



Російські війська намагаються забезпечувати досяжність артилерійських ударів по житлових будинках українських міст і влаштовують ракетний терор по цивільних об’єктах.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у зверненні до учасників конференції «Азійське лідерство» в Сеулі, повідомляє Укрінформ.

«Артилерія бере в заручники наші міста. Російська армія організовує свій наступ так, щоб її гармати й реактивна артилерія могли бити по звичайних житлових районах звичайних міст», - зазначив він.

Зеленський розповів, що саме це було метою росіян навесні, коли російські війська рухалися від північного кордону України до Києва, щоб мати можливість або знищити столицю з артилерії, або шантажувати таким знищенням.

Президент нагадав, що українська армія вибила росіян із північних територій, але ворог залишається на сході та півдні України, де будує свій наступ так само – «щоб у прицілах їхніх гармат і в досяжності для систем залпового вогню були звичайні будинки».

Водночас Зеленський відзначив, що росія продовжує ракетний терор проти українців.

За його даними, 2960 ракет уже встигла запустити росія по українських містах здебільшого для ураження цивільних об’єктів.

«Уявіть звичайний шопінг-мол або школу десь в Інчхоні або у Кванджу. Як би ви сприйняли удар по таких об’єктах великою протикорабельною ракетою? Яку розробляли для знищення авіаносців? А сотні подібних ударів? Звичайно, це тактика. Тактика росії, яка спрямована на те, щоб вигнати людей із наших міст і щоб кожен з українців відчував страх перед державою-терористом», - підкреслив глава держави.

Зеленський наголосив, що жодне місто світу не має бути в заручниках у артилерії і кожен народ, який тероризують ракетами, має отримати належну допомогу й захист від інших вільних націй.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW