У Полтаві вулицю Халтуріна пропонують перейменувати на Тролейбусну



На сайті Полтавської міської ради з’явилася петиція №663 під назвою «Перейменування вулиці Степана Халтуріна на вулицю Тролейбусну». Її автор, полтавець Богдан Овчар, пропонує перейменувати вулицю Ступана Халтуріна на вулицю Тролейбусну на честь тролейбусного депо, яке на ній розташоване.

-Вулиця Степана Халтуріна, названа на честь російського терориста, підпадає під перейменування. Пропоную присвоїти їй нову назву - вулиця Тролейбусна, оскільки на цій невеличкій вулиці основним об'єктом є тролейбусне депо КП "Полтаваелектроавтотранс" ПМР. Ця назва буде зручною, оскільки мешканцям та гостям міста буде одразу зрозуміло де знаходиться тролейбусне депо. Аналогічні назви є у Львові та Тернополі, в цих містах на вулиці Тролейбусній також знаходяться тролейбусні підприємства, - йдеться у коментарі до петиції.

Петицію вже підтримали 24 мешканці громади. Нагадаємо, для розгляду на комісії міської ради, петиція має за 90 днів набрати 250 голосів.

Нагадаємо, Степан Халтурін – російський робітник, революціонер-терорист, відомий тим, що 1880 року здійснив терористичний акт у Зимовому палаці із замахом на імператора Олександра ІІ. У 1882-му році у Одесі разом зі спільником здійснив убивство прокурора Стрельникова. Обох нападників затримали і повісили.

Нагадаємо, у Полтаві батьків учнів опитують з приводу навчання дітей у школах в умовах воєнного стану.

Щоб оперативно стежитиза перевіреними новинами підписуйтеся на наш Telegram.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW