Передавав координати та зливав інформацію про переміщення техніки: в Одесі затримали колаборанта



В Одесі правоохоронці затримали чоловіка, який співпрацював з ворожими силами рф.

Про це повідомила пресслужба ГУНП. 

Оперативники карного розшуку отримали оперативну інформацію про те, що одесит розсилає в телефонних месенджерах інформацію проросійського характеру проти цілісності України. Поліцейські встановили, що 26-річний містянин активно веде спілкування з військовими країни агресора і передає їм координати військових частин, блокпостів та військової техніки, розміщених на Одещині. Інформує щодо роботи місцевої протиповітряної оборони по ворожим розвідувальним безпілотним літальним апаратам, а також координує дії ворожих сил, вказуючи, куди саме влучили їхні снаряди під час ракетних обстрілів території нашого регіону.

Зловмисника поліцейські передали працівникам Управління Служби безпеки України в Одеській області разом з відомостями, які внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України. Йдеться про несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану.

Фігуранта затримали в процесуальному порядку і під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили йому про підозру. Відповідно до чинного законодавства правопорушнику може загрожувати покарання позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Слідство триває. Відпрацьовується коло спілкування зловмисника на причетність до скоєння аналогічного кримінального правопорушення.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW