На Слов’янському напрямку ворог здійснював вогневе ураження позицій наших військ. Хроніка великої війни: 10 липня



Розпочалася сто тридцять сьома доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

Генеральний Штаб 

На Слов’янському напрямку ворог здійснював вогневе ураження позицій наших військ. Хроніка великої війни: 10 липня, фото-1На Слов’янському напрямку ворог здійснював вогневе ураження позицій наших військ, провів розвідку боєм штурмовою групою в районі населеного пункту Долина, успіху не мав, відійшов. Противник обстрілював із ствольної та реактивної артилерії райони Долини, Дібровного, Мазанівки, Богородичного, Адамівки, Андріївки, Вірнопілля, Великої Комишувахи, Краснопілля та Нової Дмитрівки. На Краматорському напрямку активних дій ворог не проводив. Відзначено переміщення окремих підрозділів в район Білогорівки. Здійснював обстріли із мінометів, ствольної артилерії та танків в районах населених пунктів Сіверськ, Переїзне, Григорівка, Верхньокам’янське та Білогорівка. Завдав авіаударів неподалік Слов’янська, Сіверська і Серебрянки. На Бахмутському напрямку активних дій окупанти не проводили. Ворожі обстріли фіксувалися в в районах населених пунктів Вершина, Зайцеве, Покровське, Веселе, Івано-Дар’ївка та Вуглегірської ТЕС. Авіаційних ударів завдано неподалік Берестового та Спірного.На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках, з метою сковування, противник здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Опитне, Авдіївка, Мар’їнка, Павлівка, Вугледар, Золота Нива, Комар, Гуляйполе, Оріхів, Малі Щербаки та Полтавка. Завдав авіаційних ударів в районах Кам’янки, Малих Щербаків та Новоандріївки.

Під прицілом росіян перебували 15 населених пунктів. Є загиблі та поранені серед мирного населення.

Окупанти вдарили по містах Авдіївка, Костянтинівка, Бахмут, Часів Яр, Сіверськ, Красногорівка, смт Нью-Йорк, Щербинівка, селах Карлівка, Кодема, Новоселівка, Первомайське, Переїзне, Піски, Прелесне. Найчастіше страждали Авдіївка, де зафіксовано 11 прильотів, і Костянтинівка – чотири обстріли.

Ворог бив по житловим кварталам ракетами НУРС, артилерією, танками, реактивними системами залпового вогню «Град», «Ураган».

Руйнувань зазнали 35 цивільних об’єктів: 28 житлових будинків, з них два багатоквартирні, завод, лінії електропередач та інша інфраструктура.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Павло КириленкоЗа 9 липня росіяни вбили 3 мирних жителів Донеччини: у Костянтинівці, Красногорівці та Переїзному. Ще 23 людини отримали поранення.Щонайменше три десятки людей перебувають під завалами 5-поверхівки у Часовому Ярі, яку вчора ввечері росіяни атакували ракетами з Ураганів. Рятувальна операція триває. На поверхню вже змогли дістати 6 загиблих і 5 поранених.Вадим ЛяхГолова військової адміністрації Вадим Лях розповів, скільки мирних жителів загинули у Слов'янську з 24 лютого.

З 24 лютого у Слов'янську загинули вісімнадцять мирних жителів. 10 із них – за останній тиждень. Серед загиблих – десятирічна дівчинка.

За цей же час було поранено 70 слов'янців. За останній тиждень – 25 осіб.

"Росія воює із мирним населенням! Пам'ятаємо про це!" - написав Вадим Лях. 

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW