Звільнили чи не звільнили: що насправді відбувається на Херсонщині



Розпочалася сто тридцять шоста доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Херсон - одне з міст України, захоплених російськими військовими. Жителі регіону організували Рух спротиву. У багатьох населених пунктах області можна побачити патріотичні графіті, листівки. Вже майже місяць тривають повідомлення: звільнили чи не звільнили. Що насправді відбувається на Херсонщині розкаже редакція. 

Упродовж місяця у ЗМІ з’являється інформація про начебто звільнення тих чи інших пунктів в Херсонській області, а нещодавно іноземне видання Economist повідомило, що буцімто «ЗСУ вже на околицях Херсона».

Що коїться у Херсонській області

Офіційно звільнено три населених пункта регіону: 

  • Село Таврійське, 11 червня;
  • Село Потьомкине, 30 червня;
  • Село Іванівка, 2 липня.

Було багато повідомлень про звільнення населених пунктів на околицях Херсона, але Генштаб не підтвердив цю інформацію.

Тим більше неофіційні повідомлення про начебто звільнення сіл та поширення такої інформації можуть зірвати військову операцію, як це було із Сєвєродонецьком.

Щодо «ЗСУ на околицях Херсона»

Не варто забувати, що розповідаючи про переміщення наших військ та озброєння – ви лише допомагаєте ворогу.

Херсон обов’язково буде вільний, як і вся Україна, але ЗСУ потрібен час!

Нагадаємо, що заступниця глави Міноборони Ганна Маляр повідомляла, що подібна інформація шкодить ЗСУ.

Інформація про звільнення чи втрату населеного пункту, надана до завершення операції, вважається некоректною. Тому завжди необхідно дочекайтись офіційної інформації від Генерального Штабу.

Під час війни військова інформація свідомо подається з запізненням у часі - таке правило інформування в умовах воєнного стану. Воно обумовлено військовою доцільністю під час проведення операцій та заходами безпеки.

Розголошення або спотворення інформації про деталі військової операції до того, як про це заявили офіційні джерела (Міноборони або ЗСУ), - завдає шкоду нашим Збройним Силам та ускладнює виконання поставлених завдань. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW