Як в Маріуполі працюють стоматології



Стоматологічні кабінети в Маріуполі розпочали повертатись до роботи в травні.

Як повідомили 0629 лікарі, які зараз залишаються на окупованих територіях Маріуполя, роботу стоматологів не можна назвати нормальною через брак води та електрики в місті.

Наразі кабінети, а їх в місті дуже мало, працюють від генераторів. Бо навіть в тих районах, де частково відновлено електропостачання, потужності мережі не вистачає на те, щоб запустити стоматологічні машини.

«Кожен, хто записався на прийом до лікаря, окрім грошей за лікування, має принести з собою 5 літрів води. Це обов’язкова умова», - розповів 0629 маріупольський лікар.

Зараз всі кабінети працюють на крадених стоматологічних матеріалах.

Грабувати стоматологічні клініки мародери розпочали ще в березні, під час масованих обстрілів.

«Я прийшла в свій кабінет після обстрілу. Там випало вікно і впало акурат на шафу з матеріалами та столик. Пішла по допомогу, щоб підняли раму. Хотіла врятувати медикаменти. Наступного дня ми повернулись, але все вже з кабінету винесли. Хтось впорався з рамою швидше за нас. Я впевнена, що грабували кабінет ті, хто розбирається в стоматології, бо брали найнеобхідніше», - розповіла лікарка.

Зараз вартість стоматологічних послуг в Маріуполі дуже низька через погану  платоспроможність населення. Одна пломба коштує 300 грн. Проте така вартість навряд чи зберіжеться довго. Бо як тільки крадений пломбировочний матеріал закінчиться, лікарям доведеться закуповувати новий в Донецьку, а там він зараз дуже дорогий, пояснюють маріупольські лікарі. 

ЧИТАЙТЕ НАС В ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ МАРІУПОЛЬ 0629. ОБГОВОРЮЙТЕ НОВИНИ В НАШІЙ ГРУПІ В ФЕЙСБУЦІ МАРУПОЛЬ МІСТО-ГЕРОЙ



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW