Сумчанин Валентин Дударенко став кращим боксером України



Вихованець дитячо-юнацької школи «Спартак» Валентин Дударенко став найсильнішим боксером України 2022 року. Це звання він виборов 1 липня на турнірі у місті Рахів, пише Суспільне.

Тренер боксера Григорій Левченко розповідає, аби дійти до цього звання, Валентин сім років тренувався. Причому на кожне тренування він добирався, долаючи чималу відстань.

"Він їздить на тренування за п’ятдесят кілометрів. Ця дитина їздить сім років за п’ятдесят кілометрів! П’ятдесят гривень туди, п’ятдесят гривень сюди", - говорить тренер Григорій Левченко.

Сім років тому, говорить Валентин Дударенко, стояв вибір між боксом та футболом. У підсумку переміг бокс.

"Сподобався мені. Я спочатку думав – або на футбол, або на бокс. Прийшов спочатку на бокс, потренувався одне тренування – мені сподобалось. Потім пішов на футбол. "Зайшов" більше бокс. І так почав ходити, ходити, ходити", - каже боксер.

На прохання описати бокс трьома словами спортсмен говорить: "Наука, навчання і виховання".

Вихованець дитячо-юнацької школи «Спартак» у червні-липні цього року у Рахові на турнірі найсильніших спортсменів став кращим у ваговій категорія 80 кілограмів серед юнаків 2006-2007 років народження.

"Найскладніший бій був у фіналі. Хлопець, я вже з ним боксував, більш-менш ми один одного вивчили. І він був тяжкий. Самий легкий був півфінал",- говорить Валентин Дударенко.

Посівши перше місце, виборов право представляти Суми на чемпіонаті Європи. Тренер боксера говорить, Валентин має всі задатки, аби стати чемпіоном.

"Хлопець працює, у хлопця є мета, є ціль. Він до цього йде", - каже Григорій Левченко.

Ніні Валентин готується до євростарту. Спарингується з майстром спорту України Богданом Іщенком. Той говорить – це дає Валентину досвід.

"Перш за все - це йому дає, не мені. Якийсь досвід і навички", - розповідає боксер Богдан Іщенко.

Старт чемпіонату Європи запланований на 22 вересня, прийматиме його Італія.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW