У новому навчальному році до шкіл на Полтавщині підуть понад 5300 дітей-переселенців, більшість із них – із Харківщини



7-го липня відбулася чергова відеоконференція начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна. Він відповів на запитання редакторів та журналістів обласних ЗМІ. Зокрема розповів про стан сховищ у школах на Полтавщині.

-Практично всі укриття потребують ремонту. У багатьох громадах зараз йдуть видатки саме на ремонти укриттів. Близько 20 мільйонів ми виділимо на наші заклади освіти, щоб привести укриття до нормального процесу перебування дітей. По області – 539 шкіл, роботи дуже багато. Але ще є майже два місяці, - зазначив Дмитро Лунін.

За інформацією голови Полтавської ОВА у 125 школах області проживали переселенці, зараз продовжують жити у 64-ох. Людей переселяють у інші приміщення, які зараз не використовуються, у будівлі малокомплектних шкіл тощо.

Із 1-го вересня до шкіл на Полтавщині записалися понад 5300 дітей-переселенців. З них – більше 300 «першачків». Більшість із дітей подали заяви до шкіл у міських громадах: у Полтаві – близько 1000 дітей, у Кременчуці – близько 600, у Миргороді – близько 300. Із загальної кількості близько 75 відсотків дітей – із Харківської області, близько 20 – із Донецької та Луганської, близько 3 відсотків – із Сумської.

-Ми готові приймати і більшу кількість дітей. Але слід розуміти, що всі вони говорять, що чекають на можливість у повернення до своїх домівок у новому навчальному році, - додав Дмитро Лунін.

Нагадаємо, українці прохають Володимира Зеленського заборонити очне навчання до закінчення військового стану.

Щоб оперативно стежити  за перевіреними новинами підписуйтеся на наш Telegram.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW