Закарпатця засуджено до 8 років за ґратами за вчинення ДТП, в якій загинула дитина



За доводами прокурора Берегівської окружної прокуратури 45-річного мешканця с. Велика Добронь засуджено до 8 років ув’язнення за порушення правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп’яніння (ч. 3 ст. 286-1 КК України). Дії чоловіка призвели до смерті 9-річного хлопчика та травмування іншого, 8-річного потерпілого.

Йдеться про дорожньо-транспортну пригоду, що трапилася у с. Серне на Берегівщині наприкінці 2021 року. Чоловік, керуючи автомобілем «Audi A6» напідпитку, наїхав на дітей, які стояли на узбіччі. Після цього проїхав ще 250 м і зупинився лише після того, як легковик з’їхав у кювет і зіткнувся із огорожею приватного будинку.

У судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину у скоєному. Крім покарання у виді позбавлення волі Мукачівський міськрайонний суд позбавив закарпатця права керування транспортними засобами на 10 років. Вступ вироку в законну силу очікується, до того часу громадянин перебуватиме під вартою.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW