На Закарпатті розслідують факт ввезення з-за кордону незадекларованої техніки на 87 млн грн



Співробітники поліції Закарпаття задокументували факт ввезення в Україну дороговартісної техніки на суму 2млн 447тис. доларів, без сплати державного мита. Правоохоронці провели обшуки на пункті пропуску, де перевізник перетинав кордон та вилучили документацію. Такими діями державі завдано збитків на 17,4 млн гривень

30 червня в ході відпрацювання оперативної інформації, неподалік пункту пропуску в Берегівському районі, співробітники поліції Закарпаття зупинили автомобіль «Mersedes Sprinter». 53-річний водій транспортного засобу саме перетнув держкордон та в’їхав на територію України.

Правоохоронці встановили, що автомобіль було опломбовано Національним податковим та митним управлінням сусідньої держави. Проте ніяких документів, які б підтверджували оформлення та сплату митного збору в Україні, у чоловіка не було.

Для перевірки законності дій працівники поліції провели огляд транспортного засобу і у багажному відділенні виявили 3424 предмети дороговартісної техніки. Увесь товар виробництва технологічної компанії, яка проєктує та розробляє побутову електроніку, програмне забезпечення й онлайн-сервіси.

Виявлений вантаж оцінюється у 2 млн 447 тис. доларів (більше, як 87 мільйонів гривень). В результаті, такими діями державі було завдано збитків у розмірі 17,4 мільйони гривень.

Поліцейські вилучили весь нерозмитнений товар і сьогодні, 6 липня, Берегівським районним судом було накладено арешт на вказане майно. Окрім цього, вилучено й транспортний засіб, яким здійснювалося транспортування.

Спільно зі співробітниками СБУ поліцейські провели ряд обшуків безпосередньо на пункті пропуску, через який заїхав перевізник з незаконно ввезеним товаром. Вилучено документи, які підтверджують, що автомобіль перетнув державний кордон, та іншу документацію, яку досліджуватимуть експерти.

За даним фактом в поліції відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 212 та ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України, тобто Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), вчинених за попередньою змовою групою осіб, або якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у великих розмірах та Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання таких підробок.

В ході досудового розслідування співробітники поліції встановлюватимуть інших осіб, причетних до вказаної злочинної схеми. Слідство у справі триває.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW