Ворог поширює інформацію, що всі бази відпочинку, готелі і дитячі оздоровчі комплекси на чорноморському узбережжі заповнені бойовиками- нацистами, - ОК "Південь"



В операційній зоні ОК "Південь" продовжується ведення бойових дій на лінії зіткнення, ворог облаштовує рубежі оборони, підтягує резерви.

Про оперативну обстановку на півдні України станом на 14:00 5 липня 2022 повідомляє ОК "Південь".

Вночі в районі Лозового, на Херсонщині, відбито контратаку посиленого взводу противника. Їх відчайдушна спроба успіху не мала. Втративши БТР-82, 2 вбитими і 5 пораненими, ворог ретирувався.

Тим часом, парою наших гелікоптерів нанесено авіаційний удар по скупченню противника північно-західніше Правдиного.

Ворог продовжує обстріли територіальних громад вздовж лінії зіткненя та тилових районів наших сил.

Нічний ракетний удар «Калібром» по Покрову Нікопольського району прийшовся по житловому будинку, куди ракета впала, але не розірвалася. Людських втрат немає. Підрозділами ДСНС ракету з будинку вилучено і утилізовано.

По Миколаївщині вкотре здійснено масований обстріл. Є влучання у об'єкти військової та цивільної інфраструктури, виниклі пожежі, але рятувальні служби оперативно впоралися. В селі Лимани - влучання ворожого снаряду біля школи: будівля зазнала пошкоджень від ударної хвилі.

В Баштанці уражено будівлю адміністрації селища, сирзавод, сільськогосподарські площі за межами населеного пункту. Постраждалих нема.

З використанням авіації опівдні ворог атакував ракетами Х-59 портову інфраструктуру Очакова та Чорноморська. Влучна робота сил протиповітряної оборони ліквідувала всі 3 ракети над морем.

Результатом роботи ракетно-артилерійських підрозділів стало знищення складу паливно-мастильних матеріалів ворога на Херсонщині.

Корабельне угруповання ворожих сил в Чорному морі у складі 4 надводних та 2 підводних ракетоносіїв продовжує блокування судноплавства і погрожує застосуванням 40 крилатих ракет.

Водночас зусилля ворожої пропаганди спрямовані на поширення інформації, що всі бази відпочинку, готелі і дитячі оздоровчі комплекси на чорноморському узбережжі заповнені бойовиками- нацистами.

Ворог вкотре готує собі виправдання на випадок  влучання у соціальну інфраструктуру.

Пам’ятайте і зважайте на небезпеку, що сьогодні несе узбережжя всього південного регіону. Не нехтуйте правилами дій при повітряних тривогах, попередженнями та заборонами, які в першу чергу спрямовані на збереження ваших життів.

Будьте пильними і свідомими, довіряйте силам оборони та достовірним джерелам інформації.

Разом переможемо! Все буде Україна!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW