Зареєстрованих безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт



Безробітних, які зареєстровані на біржі праці, залучатимуть до суспільно корисних робіт. Такий підхід діятиме впродовж воєнного стану.

Види робіт, до яких залучатимуть безробітних, визначатиме військово-цивільна адміністрація та міська рада. Водночас ознайомитись з орієнтовним переліком суспільно корисних робіт можна за посиланням.

«Направляти безробітних на такі роботи фахівці служби зайнятості мають право з 31 дня перебування на обліку, якщо до цього часу їх не відбулось працевлаштування», – інформує директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

З усіма, хто долучиться до виконання робіт, підписуватимуть строковий трудовий договір. Ця робота буде оплачуватися в розмірі мінімальної заробітної плати, нині це – 6500 грн. Запис у трудову книжку вноситься роботодавцем на вимогу особи, яка бере участь у суспільно корисних роботах. 

Безробітний може лише двічі відмовитися від участі в таких роботах. Подальші відмови можуть призвести до припинення виплат на випадок безробіття та припинення реєстрації у службі зайнятості.

До громадських та суспільно корисних робіт залучатимуть лише придатних за станом здоров’я.

Читайте також: В Україні запускають виробництво військової форми для жінок

Дітки, які йдуть до першого класу, повинні пройти обов’язковий медичний огляд



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW