388 обʼєктів культурної спадщини зруйновано рашистами в Україні: кількість збільшується кожного дня



388 обʼєктів культурної спадщини зруйновано, кількість збільшується кожного дня. Український інститут розповість про кожний об'єкт у кампанії «Листівки з України», передає редакція. 

Український Інститут за підтримки USAID запускає міжнародну кампанію «Листівки з України» / «Postcards from Ukraine» , яка покаже світові зруйновані історичні та культурні памʼятки України. Вона розповість про завдану шкоду українській культурі російськими окупантами внаслідок бомбардувань та обстрілів під час повномасштабної війни, яку росія розпочала проти України 24 лютого 2022 року.

В рамках проєкту буде випущено понад 100 листівок про об'єкти культурної спадщини з різних регіонів України українською та англійською мовами, кожна з яких розповідатиме історію конкретної культурної пам'ятки, яка зазнала пошкодження.

Детально ознайомитися з листівками можна на сайті проєкту, який постійно оновлюється: https://ui.org.ua/postcards/.

Інформацію про об’єкти можна відшукати за фільтрами: регіоном, датою, коли памʼятка була побудована чи зруйнована; типом об’єкту та його статусом, а також за видом зброї, якою у нього поцілили – артилерія, ракетний обстріл чи вогнепальна зброя.

Так, у Київській області, селі Лукʼянівка, вщент зруйнований Храм Вознесіння Господнього, рідкісна памʼятка українського деревʼяного зодчества 1879 року, в Харкові артилерією поцілено у Палац Праці – незвичайну будівлю початку 20 століття, зведену в стилях модерн і неокласицизм, а в Луганській області, місті Лисичанськ, стерли з лиця землі багатопрофільну гімназію – яскравий приклад бельгійської архітектурної спадщини Лисичанська (кін. ХІХ ст.), яка була однаією з найкращих шкіл України.

росія не просто знищує українські міста та села, а систематично знищує українську культурну спадщину. Це є свідченням війни, мета якої стерти український народ від його коренів до сьогодення.

Ініціатори проєкту закликають активних громадян розказати світові про знищення української культури, розповсюдивши листівки в соціальних мережах з хештегом #PostcardsFromUkraine. Надсилайте листівки друзям з-за кордону та тим, хто має вплив на міжнародну спільноту.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW