Український борщ потрапив до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО



Український борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

-Битва за борщ була розпочата ще до війни. І скільки б Маша Захарова не розповідала, що “книги з кулінарії заборонялися, а рецепт страви тримали в таємниці та забороняли готувати” і взагалі наш борщ - це “прояв екстремізму та нацизму”, цей “прояв екстремізму” тепер офіційно український, і офіційно під охороною ЮНЕСКО", - написав Ткаченко.

При цьому міністр зазначив, що українці із задоволенням будуть ділитися із борщем і його рецептами з усіма цивілізованими країнами.

-Та й з нецивілізованими теж, щоб у них було хоч щось світле, смачне та українське. Але пам'ятайте та будьте певні - як у війні за борщ так і в цій війні ми переможемо, - зауважив міністр.

Також Олександр Ткаченко подякував за докладені зусилля у справі визнання борщу експертам Євгену Клопотенку, Марині Соботюк та Міністерству закордонних справ України.

Раніше в Україні запропонували відзначати День українського борщу.

Аби не пропустити важливих новин, підпишіться на наш Telegram.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW