Організація суспільно корисних та громадянських робіт під час воєнного стану



Як ми повідомляли раніше, громадяни, які звернулися до служби зайнятості у сприянні в працевлаштуванні та впродовж 30 днів не отримали роботу, будуть залучатися до суспільно корисних робіт.

28 червня цього року Постанова Кабінету Міністрів України №716 набула чинності. Документ регулює організацію суспільно корисних робіт в Україні під час війни.

Читайте також: На Житомирщині майстер створює із скляних відходів вітражі, — ФОТО

Безробітних українців долучатимуть до виконання робіт, що сприятимуть відбудові держави: відновлення інфраструктури, розбір завалів, ремонт і будівництво приміщень та захисних споруд, надання допомоги населенню та інші. Перелік робіт у кожній області визначатимуть спільно місцева влада та військово-цивільні адміністрації. З орієнтовним переліком робіт можна ознайомитися за посиланням. 

З тими громадянами, хто працюватиме на суспільно корисних роботах, буде укладено строковий договір. За свою роботу вони отримуватимуть заробітну палату в розмірі 6500 грн. За вимогою працівника роботодавець робитиме запис у трудову книжку.

До громадських та суспільно корисних робіт залучатимуть лише придатних за станом здоров’я.

Важливо зазначити, що безробітний може лише двічі відмовитися від участі в громадських роботах, надалі це свідчитиме про його несприяння у власному працевлаштуванні, а тому виплата допомоги по безробіттю буде припинена.

Всі зареєстровані вакансії - на нашому сайті у розділі "Шукаю роботу" https://zhy.dcz.gov.ua.

Маєте запитання – телефонуйте нам на гарячі лінії 063-214-41-75 і 097-417-84-96 або пишіть у телеграм-чат обласної служби зайнятості.

https://t.me/DCZ_Zhytomyr

Актуальна інформація щодо діяльності Державної служби зайнятості - також на офіційному телеграм-каналі. Приєднуйтесь тут.

Джерело: Житомирська обласна служба зайнятості

Читайте також: У Житомирі працівники водоканалу виявили унікальну знахідку — дерев’яний трубопровід початку ХХ століття протяжністю близько 300 м

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, ще більше оперативної інформації тут:

  • Telegram
  • Instagram
  • Facebook


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW