У Мінагрополітики розповіли скільки тонн українського зерна розграбувала росія



росія цілеспрямовано знищує аграрну інфраструктуру України - бомбить фермерські ангари та поля з пшеницею, блокує експорт, краде збреження. Так, з початку повномасштабного вторгнення рф незаконно вивезла з території України близько 400 тисяч тонн зерна.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький у коментарі Радіо Свобода.

"На момент фактичної окупації на окупованих територіях було близько півтора мільйона тонн зерна, згідно з елеваторними реєстрами. І ми отримали інформацію із тих територій від українців про факт вивезення. Якщо додати всі ці кейси близько 400 тисяч тонн", - наголосив він.

За його словами, в українських сховищах є ще понад мільйон тонн зерна. Але поки що його доля невизначена, адже говорити про плани експорту можна лише після деокупації.

Також Висоцький розповів, що у Криму хочуть відкрити ринок, де продаватимуть награбовану українську продукцію. Його планують збудувати в Джанкої. Туди планують звозити вкрадену сільгосппродукцію із Херсонської та Запорізької областей. Планується, що база для продажу награбованого почне працювати ближче до серпня.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW